cover image
Egyéb

Universiade: gólzápor a britek ellen

2017. augusztus 27. 10:21

A papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott a férfiválogatott Nagy-Britannia ellen az universidén, így az ötödik helyért játszhat majd az együttes.

Ahogy azt Märcz Tamás megjósolta. A kapitány a szerbekkel szembeni vereséget követően arról beszélt, hogy vasárnap majd sokgólos meccsen győzi le a válogatott a briteket az universiadén, hogy aztán megküzdhessen az ötödik helyért. S bármennyire is fájó, hogy lemaradt az együttes az éremszerzés lehetőségéről, annak örülhetünk, hogy az utolsó két feladatból az elsőt eredményesen oldotta meg. Még azzal együtt is, hogy a szerbek ellen nyaksérülést szenvedő Jansik Szilárd nem játszhatott a mérkőzésen.

Az első negyedet 7–0-ra nyerte meg a válogatott, Kardos Gergely a kilencedik percben kapott először gólt, s mire a britek megszerezték a második találatukat, a mieink már 13-nál jártak. A magyar válogatott végig kézben tartotta a mérkőzést, bizonyítva a két gárda közti jelentős tudáskülönbséget. Az együttes végül 19 gólig jutott, Gyárfás Tamás háromszor annyit szerzett, mint a komplett brit válogatott, Kardos pedig a két kapott gól mellett 12 lövést hárított.
 
Märcz Tamás: „Megtiszteltük a briteket azzal, hogy komolyan játszottunk ellenük. A második negyed után egy kicsit több teret is engedtünk nekik a zónavédekezéssel. Nagyon sportszerű, hajtós, de inkább félamatőr csapat volt az ellenfelünk, akik megköszönték a mai hozzáállásunkat a meccs után. Azt hiszem, kevés hasonló helyosztót látszott a vízilabda, hiszen itt már hasonló erőkből álló csapatok szoktak összecsapni. Egész biztos, hogy egyik csapatnak és a vízilabdának sem volt hasznos ez a mérkőzés. A mi meccsünk előtt játszott Egyesült Államok–Ausztrália mérkőzés a 9–12. helyért például nagyon magas színvonalú volt. Jó lett volna ezekkel a csapatokkal is játszani, de ezen már nem tudunk változtatni. Jansik Szilárd a mai meccsen nem játszott és várhatóan az ötödik helyért sorra kerülő meccsen sem fog, ami cseppet sem ígérkezik könnyűnek akár a hollandokkal, akár a japánokkal játszunk majd, mert gyakorlatilag mindkettő a felnőttcsapatával van itt. Épp ezért majd a többi játékosunknak kell több felelősséget felvállalnia ahhoz, hogy győzelemmel zárjuk az universiadét.”

A magyar válogatott Japánnal játszik szerdán az ötödik helyért.

UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Férfiak
Az 5–8. helyért
Nagy-Britannia–Magyarország 2–19 (0–7, 1–5, 1–3, 0–4)
Gólszerzők:
Paddon, Brown, ill. Gyárfás T. 6, Lőrincz 3, Sedlmayer 2, Pohl 2, Kovács Gergő 2, Angyal 2, Német T., Bundscuh
Vízilabda hírek
universiade ferfiak magyarorszag