cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Leány ifi Eb: bravúros diadal az oroszok ellen

2017. augusztus 21. 20:04

Többek között a négy nullára megnyert harmadik negyednek is köszönhetően a magyar ifjúsági leányválogatott 11–10-re győzte le Oroszország a korosztályos Európa-bajnokságon.

2–4-ről 8–5. Ráadásul kevesebb, mint egy negyednyi idő alatt! A remek fordítást leány ifjúsági válogatottunk jegyezte az újvidéki Európa-bajnokságon, ahol a második fordulóban Oroszországgal játszott az együttes, s a találkozó tétje a csoportelsőség volt.

A meccset ugyan az oroszok kezdték jobban, már az első percben vezettek, a második derekán pedig a már említett 2–4 volt az állás, ekkor azonban előbb kétszer (4–4-nél és 5–5-nél) egyenlített a magyar csapat, majd a harmadik negyedben két és fél perc alatt elhúzott 8–5-re. Sőt, egy ideig még a folytatásban is a mieink domináltak, a 27. percben már 10–5-re vezetett a válogatottunk, négy perccel a vége előtt meg 11–6-ra, csakhogy az oroszok elképesztő hajrába kezdtek. 1:49 perccel a lefújás előtt 11–9-re jöttek fel, de a hátralevő időszakban már csak egy gólt kapott a magyar csapat, amely így 11–10-re megnyerte a csoportrangadót.
 
„Értékes győzelmet arattunk – kezdte Faragó Tamás.Az oroszok kockáztattak, aminek az lett az eredménye, hogy elhúztak három egyre, de aztán a szünetig meglepő módon egyre kevesebbet hibáztunk, rendeztük a sorainkat. Hirtelen megjött az eszünk és ez a fajta megvilágosodás a harmadik negyedre is érvényes volt, sőt a negyedik első harmadáig kitartott. Aztán ahogy kezdődött a meccs, az oroszok megint sokat kockáztattak, s ilyenkor kell felismerni a labdabirtoklás fontosságát, s ugyan megint elkövettünk néhány hibát, de jó védekezéssel, jó egyéni teljesítménnyel megnyertük a meccset. Ami fontos volt, hiszen így könnyebb ágra kerültünk.”

LEÁNY IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK
C-csoport, 2. forduló
Oroszország–Magyarország 10–11 (3–2, 2–3, 0–4, 5–2)
Gólszerzők:
Kochetova 3, Pystina 2, Shiryaeve 2, Topychkanova, Ivanova, Popova, ill. Utassy 3, Muzsnay 3, Pap Mónika 2, Ármai, Petőváry, Faragó B.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
leany ifjusagi europa bajnoksag ujvidek