cover image
Egyéb

Universiade: a férficsapat is sikerrel startolt

2017. augusztus 18. 9:55

A női után a férfiválogatott is 17 lőtt góllal győzött első universiademérkőzésén Tajvanon.

A középső két negyedben gólt sem kapott a férfiválogatott, amely Kanada ellen játszotta első mérkőzését az universiadén. Märcz Tamás együttese összesen több mint 27 percen keresztül zárta el a kapuig vezető utat a rivális előtt, ráadásul az is a remek védekezést mutatja, hogy mindössze hat lövés ment kapura, ezek felét pedig hárította is a kezdőkapus Lévai Márton, illetve a második félidőre beszálló Kardos Gergely.

A védekezés mellett a támadójáték is jól működött: Angyal Dániel kezdte meg a gólgyártást, a védő már az első negyedben duplázott, s végül Sedlmayer Tamáshoz és Gyárfás Tamáshoz hasonlóan háromig jutott, míg sérülés miatt kieső Kovács Gábor helyett a csapatkapitányi tisztséget átvevő Jansik Szilárd négyszer volt eredményes.

Gyárfás Tamás: „Az első negyed nehezen indult, ahogy egy világversenyen szokott lenni, de utána összességében nagyon jól reagált a csapat arra, hogy idegen környezetben, nehéz bemelegítési körülmények közt voltunk. Ahgy ezt feldolgoztuk, bedaráltuk az ellenfelet, csak saját magunkkal foglalkoztunk, próbáltuk gyakorolni a saját játékunkat, ami működött is, így sima mérkőzés lett belőle."

Märcz Tamás: „Jó nyitómérkőzés volt a Kanada elleni találkozó, amelyen sokgólos győzelmet vártam, miután előző este láttam az ellenfél csapatát. Lendületesen, jól játszottunk, mégis azt mondom, az első mérkőzésnek köszönhetően egy pici izgalom volt a fiúkban, az elején sok helyzetet kihagytunk, nyerhettünk volna még ennél is nagyobb különbséggel. Tudjuk, hogy mire kell készülnünk, és nem feltétlenül ez a meccs, illetve a további csoportmérkőzések lesznek a meghatározók, valószínűleg a negyeddöntőben következik a legnagyobb ütközetünk. Ennek ellenére minden mérkőzésre felkészülünk, így volt ez most is, teljes erőbedobással játszottunk. Mindenki nagyjából egyenlő mennyiséget játszott, elégedett vagyok. Az előttünk álló egy hétben a mérkőzések mellett keményen fogunk dolgozni, lesznek tornatermi tréningek, illetve ha lesz lehetőség, akkor vízi edzéseket is tartunk még. "

A férfiválogatott legközelebb két nap múlva, Szerbia ellen száll vízbe.

UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Férfiak
C-csoport: Magyarország–Kanada 17–3 (4–1, 5–0, 4–0, 4–2)
Gólszerzők:
Jansik Sz. 4, Gyárfás 3, Angyal 3, Sedlmayer 3, Lőrincz 2, Kovács Gergő, Bundschuh
unihuncanered0818.JPG  
 
A keret
Kapusok: Kardos István Gergely (Szolnok), Lévai Márton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bundschuh Erik (OSC), Gyárfás Tamás (Honvéd), Illés Sándor (Szeged), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Kovács Péter (BVSC), Lőrincz Bálint (Eger), Német Toni (OSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (Szeged)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)


A csoportbeosztás
A-csoport: 
Tajvan, Franciaország, Dél-Korea, Nagy-Britannia
B-csoport: Olaszország, Ausztrália, Hollandia, Argentína
C-csoport: Magyarország, Szerbia, Kanada, Dél-Afrika
D-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Japán, Románia
Vízilabda hírek
universiade ferfiak magyarorszag kanada