cover image
Egyéb

Különleges gálameccs Szolnokon

2017. augusztus 17. 17:11

Szeptember másodikán bemutató mérkőzést játszik a BL-győztes Szolnoki Dózsa-Közgép és az olimpiai bajnok szerb válogatott.

Két hét múlva a Tisza-partra költözik a pólós világelit: 2017. szeptember 2-án 18 órától a világ legjobb válogatottja száll a Vízilabda Aréna medencéjébe a világ legjobb klubcsapata ellen – olvasható a Szolnoki Dózsa-Közgép sajtóközleményében.

„A tavalyi szezonban mindent megnyertünk, amit csak lehetett: a bajnokságot, a kupát, a szuperkupát, és ami méltó megkoronázása volt az elmúlt évek munkájának, a Bajnokok Ligáját. Mivel a BL-győzelmet Budapesten, és nem az otthonunkban ünnepeltük, ezzel a meccsel szeretnénk megköszönni a szolnoki drukkerek támogatását. Ezért igazi örömjátékra készülünk, amelyre a vízilabda és a csapatunk szeretete hozza össze az embereket. Valódi bajnokok csapnak össze a medencében, és azt hiszem, mindegy, ki győz majd, ezzel az élménnyel biztosan a nézők nyernek” – mondta dr. Nyerges Zsolt, a Szolnoki Vízilabdázásért Alapítvány alapítója, a rendezvény ötletgazdája.
 
A hazai közönség kedvéért erre a meccsre újra a BL-győztes összeállításban játszik a Szolnok, még az azóta elszerződött Varga Dénes és Vámos Márton is visszatér - de nemcsak emiatt kuriózum a mérkőzés.

„A válogatottak a válogatottakkal, a klubcsapatok a klubcsapatokkal szoktak találkozni, ezért megtisztelő számunkra, hogy a szerb nemzeti csapat elfogadta a meghívásunkat. Már csak egyetlen kérdés maradt: hol játszanak majd azok a klasszisok, akik a BL-győztes szolnoki klubunk mellett a szerb válogatott tagjai is. Úgy tervezzük, Andrija Prlainovics és Milan Alekszics félidőben vált majd sapkát és csapatot” - tette hozzá Kovács István, a Szolnoki Vízilabda Sport Club szakmai igazgatója.
 
A különleges mérkőzésre a belépés ingyenes, a szervezők telt házat várnak. A Vízilabda Arénában 1100 szerencsés néző drukkolhat majd élőben a kedvenceinek.
Vízilabda hírek
szolnok szerbia galameccs