cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: „El is kezdek sírni"

2017. július 24. 22:47

Végtelenül csalódott magyar játékosok érkeztek a elveszített negyeddöntő után az interjúzónába, ahol megpróbálták értékelni a történteket.

Keszthelyi Rita: „Hiába készültünk fel arra, amit a kanadaiak védekeznek, egyszerűen nem tudtuk belőni a helyzeteinket. Többet lőttünk kapura, csak nem pontosan, talán türelmetlenek voltunk, vissza kell nézni ahhoz, hogy pontosan lássam a vereség okát. Nonszensz, hogy az ellenfél egyik játékosa öt gólt lő. Nem ment el az önbizalmunk, türelmetlenek voltunk, talán rosszat tett a három nap pihenő, nem tudom. Többször lőttünk, mint a kanadaiak, ez mutatja, hogy nem illant el a vállalkozókedv, de nehéz úgy lőni, hogy három-négy kéz van a kapuban.”
 
Tóth Ildikó: „Hat gólt kaptunk, azzal meccset lehet nyerni, de nem tudtuk belőni a helyzeteinket, pedig megvoltak a lehetőségek. Most itt az idő, hogy az eredeti célunkat újragondoljuk, újat tűzzünk ki. Szeretném megköszönni mindenkinek a biztatást, és kérem, jöjjenek a folytatásban is, mert nekünk ez sokat jelent. Igyekszünk összeszedni magunkat a következő két napban. Fogalmam sincs kivel játszunk, nagyon csalódott vagyok, és amint kikapcsolják a diktafonokat, el is kezdek sírni.”
 
Takács Orsolya: „Egyértelműen a támadásainkon ment el a meccs, nem tudtuk feltörni a kanadaiak védelmét. Nagyon kellemetlen zónájuk volt, nem találtuk a megoldást. Nem jellemző ránk, hogy négy negyed alatt négy gólt szerezzünk, nyilván az volt a kanadaiak célja, hogy bizonytalan helyzetekbe kényszerítsenek minket, és ez sikerült nekik. Nagyon szomorú vagyok, de a világbajnokságnak még nincs vége.”
 
Illés Anna: „A hat kapott gól elfogadható, de sajnos az ellenfél kapuja előtt pontatlanul lőttünk, és nem úgy építettük fel a támadásainkat, ahogy elterveztük. Az ilyen vereség benne van a sportban, ebből tanulnunk kell. Nem gondolom, hogy a lelki gátak miatt kaptunk volna ki, mentálisan és fizikailag is felkészítettek minket a találkozóra. Tudatosan passzoltunk ilyen sokat, nem a jobbnál is jobb helyzetet kerestük, hanem magát a lövési lehetőséget.”


Gurisatti Gréta: „Kicsit úgy érzem, mintha megbabonáztak volna minket a kanadaiak, pedig nem hiszek az ilyenekben. Oda kellett volna menni és belőni a helyzeteket az első támadásból kezdve. Kapufával, fölével, mellével kezdtünk. Ha ezek bemennek, másként alakul a meccs, de a végén is ott volt még a lefordulás, minden kapufára ment, a gólvonalra pattant, s amíg nálunk a blokkról befelé, náluk kifelé pattant a labda. A kanadai csapat megdolgozott azért, hogy több szerencséje legyen, bár úgy gondolom, mi is sokat dolgoztunk. Fel kell még dolgoznom a történteket. Két napig videóztuk az ellenfél védekezését, edzésen jól ment az, amit ez ellen kell csinálni. Voltak olyan üres kapus helyzeteink, amit a végsőkig kijátszottunk, ott volt a hely, aztán beugrott még egy blokk, vagy kapufát lőttünk. Nem gondolom, hogy túlpörögtük volna a meccset. Az elején kellett volna belőni a helyzeteket. Talán határozottabbnak kellett volna lenni. Sajnálom."

Haris Pavlidis: „Emberhátrányban és egyenlő létszámnál is remekül védekeztünk, ez volt a kulcs. Az volt a célunk, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, mert támadásban nem tudjuk felvenni a versenyt a magyar válogatott lövőivel. Egygólos vezetésnél többször is eldönthettük volna a meccset, kicsit bosszantott, hogy nem sikerült, de a továbbjutás után nincs okom panaszkodni."
 
Monika Eggens: „Nagyon boldog vagyok. Az volt a célunk, hogy nyolcba kerüljünk, és végül már a négyben vagyunk. És még nincs vége, folytatjuk, amig tudjuk!”
 
Élő hírfolyam a 9. napról: ITT.
 
17. FINA Világbajnokság, vízilabda, nők
Negyeddöntő

MAGYARORSZÁG-KANADA 4-6 (0-1, 4-3, 0-1, 0-1) 
Vezette: 
Severo (olasz), Rotsart (amerikai)

MAGYARORSZÁG: Gangl - Antal D., Szücs G., Keszthelyi, Bujka, Csabai, Szilágyi 1. Csere: Czigány 1, Gurisatti, Takács O. 1, Illés 1, Tóth I. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

HOLLANDIA: Gaudreault - Wright 1, Eggens 5, Bekhazi, McKelvey, Robinson, Fournier. Csere: Alogbo, Crevier, Christmas, Lemay-Lavoie, McKee. Szövetségi kapitány: Theocharis Pavlidis

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt

A vízilabdatorna 9. napjának minden történése: itt
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
magyarorszag kanada nyilatkozatok nok noi valogato