cover image
Egyéb

VB 2017: „A pozitív töltet!”

2017. július 24. 11:40

Az M4-es közvetítések szakkommentátora, Petrovics Mátyás bizakodó, noha elmondása szerint azért jó lesz vigyázni Kanadával. Viszont olyan erőt érez a csapaton, amely sokáig repítheti a lányokat. Így legyen! Szóval, 20:30-tól Magyarország–Kanada a négy közé jutásért!

A 17. FINA Világbajnokságot közvetítő M4 a pólómeccseken is hatalmas stábbal vonul fel, gőzerővel dolgoznak azon a kollégák, hogy a nézők semmiről, de tényleg semmiről se maradjanak le. Hajdú B. István felkészültségét nem kell bemutatni senkinek, ezekben a hetekben voltaképpen a vízilabdával kel és fekszik, talán álmodik is, mindazonáltal tökéletes párja a közvetítések során a két szakértő, a férfimeccseken dr. Szabó Zoltán, míg a női partikon Petrovics Mátyás – így lesz teljes egy-egy összecsapás a kommentátori állásból.

Tekintettel arra, hogy ma este 20:30-tól Kanada ellen játszik negyeddöntőt női csapatunk, a BVSC edzőjétől kérdeztük, mire számít a találkozón, illetve miként értékeli az eddigi látottakat. Valóban örülhetünk, hogy a kanadaiak kerültek az utunkba, s ahogy sokan fogalmaznak, már csak be kell húzni a kötelezőt?

„Én is hallottam ilyen megállapításokat, aminek egyfelől örülök, mert ez is bizonyítja a magyar válogatott erejét, ugyanakkor nem árt azért óvatosabban fogalmazni, lévén egy világbajnokságon talán a negyeddöntő az a mérkőzés, amelyen a hatalmas tét miatt voltaképpen bármi megtörténhet. Nincs lefutott meccs!” – fogalmazott a junior-válogatottunk mellett is dolgozó szakvezetője, aki tovább fokozta, miért is kell óvatosnak lenni: „Veszélyes ellenfél a kanadai! Említhetném azt is, hogy nincs veszíteni valója, mindenki a mieinket könyveli el esélyesnek, ezt ők is tudják, ami felszabadulttá teheti őket. Eközben egy remekül felkészített csapatról beszélünk, a görög szövetségi kapitány érezhetően nagyon összerakta a védekezését. A világligában is bizonyították az erejüket, bennünket ötméteresekkel győztek le, aztán ezüstérmesek lettek. Szóval, vigyázni kell!”

Bíró Attila is így gondolja, nem véletlenül nem beszél az esetleges folytatásról, előbb legyünk túl sikeresen a negyeddöntőn! Petrovics Mátyás az óvatosság mellett azért a szükséges önbizalomra is rávilágított azzal, hogy kimondta: „Bármennyire veszélyes ellenfél Kanada, ha a magyar válogatott jól játszik, nem lehet kérdés, ki nyeri a találkozót. Olyan pozitív töltet érződik a lányokon, ami szó szerint repíti őket a medencében. A hazai környezet hatása nem bénító számukra, sokkal inkább erőt merítenek belőle, ami a stáb szakmai hozzáértését mutatja. Nagyon bizakodó vagyok!”

Ugyanezt mondja a kiépített stúdióból a Petrovics-Mérei Andrea oldalán szakértő világ- és Európa-bajnokunk, Rédei Kata, aki nem győzi csodálni az utódokat – „Ragyogó sportemberek ezek a lányok!” Kiindulópontnak az esti meccs elé mindenesetre nem rossz…
Vízilabda hírek
FINA VB 2017 - Hírek
Női válogatott
Bíró Attila
vb
petrovics mátyás
tv