cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: Erős hittel

2017. július 22. 9:00

A magyar férfiválogatott két magabiztos győzelemmel és egy nagy csatában kiharcolt döntetlennel végzett csoportja élén, szubjektív írásunkban pedig arra keressük a választ, hogy ez mennyit ér és mire lehet elég a folytatásban.

Most lépjünk túl azon, hogy milyen bíráskodás mellett ért el döntetlent Olaszország ellen a férfiválogatott, sokkal fontosabb, amit azon a találkozón mutatott a gárda. Hiszen együttesünk kétszer is kétgólos hátrányban volt, ráadásul kifejezetten fontos pillanatokban: rögtön két perccel a kezdés után, illetve néggyel a lefújás előtt. Az utóbbinál már Gór-Nagy Miklós és a második negyed közepén kiállított Hárai Balázs sem lehetett vízben, Märcz Tamás együttese azonban komoly lelki erőt mutatva egyenlített. És ez biztató.
Hiszen arra utal, hogy a csapatnak van tartása, a nehéz pillanatokban sem lehet megtörni, és történjen bármi is a vízben, a srácok nem veszítik el a hitüket. Alakulhat bárhogy a mérkőzés, mehet éppen jól, vagy esetleges rosszul a játék, a csapat nem adja fel. Ráadásul a versenymedencén túl is egyben van a társaság, ezt bizonyítja, hogy az olaszok elleni találkozót követően éjszakába nyúlóan beszélgettek a játékosok és az edzők a tanulásokról, míg a vízben az látszik, hogy képesek egymásért küzdeni. Az olaszok és a franciák ellen többeknek is plusz terhet kellett vállalni a kiállítás, vagy betegség miatt kiesők pótlására, a kulcsemberek pedig rendre villantak a fontos szituációkban.
Persze szó sincs arról, hogy a férficsapat máris a világbajnokság első számú esélyese lenne – láttuk a szerbeket, ahogy például simán verték a görögöket –, szó sincs arról, hogy ne lehetne még jobbá, pontosabbá tenni a játékot, nem lehetne jobban védekezni emberhátrányban, az viszont tény, hogy a csoportkör után még erősebb alapokról folytatja a gárda a küzdelmet.
Az Ausztrália elleni tízgólos siker értékét az is mutatja, hogy Olaszország csak nyolccal tudott győzni a csoportharmadik ellen, szóval most egy kicsit örülhetünk, kihúzhatjuk magunkat, aztán jöhet a folytatás. Gyógyuljanak meg a sérültek, a betegek, kedden, csütörtökön és szombaton meg jöhetnek a még fontosabb meccsek.
A nőihez hasonlóan a férfiválogatott is sokra hivatott. Innen vághatunk neki az egyenes kiesés szakasznak.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
ferfiak valogatott ferfivalogatot szubjektiv