cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: „Jó állapotban van a csapat”

2017. július 21. 23:13

Két részletben, előbb a franciák elleni meccs lefújását követően, majd a magyar csoportgyőzelmet érő Olaszország–Ausztrália találkozó után értékelte a csoportküzdelmek utolsó fordulóját Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Mi volt ebben a mérkőzésben a legnehezebb?
Nagyon fontos volt, hogy megfelelően komolyan vegyük a meccset, megfelelően hangolódjunk rá, mert az nem kérdés, hogy jobbak vagyunk, mégis, ha rosszul indul a találkozó, akkor felszívhatja magát az ellenfél, ami elbizonytalaníthat minket. De ez nem jellemző ránk, már az elejétől kezdve koncentráltak voltunk. Ami talán annak is köszönhető, hogy tudtuk, Hárai Balázst pihentetjük, Gór-Nagy Miklós is csak akkor állt be, amikor fáradtak a védők, szóval voltak megoldandó feladatok.

Miért kellett az említett két játékost pihentetni, illetve mennyire szólt bele Gábor Antal csapatorvos az összeállításba?
Mezei Tamásnak és Hárai Balázsnak külső hallójárat-gyulladása van, közülük egy játszhatott, míg Gór-Nagy Miklósnak van egy kisebb húzódása, játszhatott, azonban szerettem volna minél többet pihentetni, hogy a folytatásra még jobb állapotba kerüljön. Mindenképpen szeretett volna játszani, Gábor Antal annyit mondott, hogy játszathatom, csak ne erőltessük túl.
 
Végül összejött a csoportelsőség, részben az ausztráloknak, nagyobb részben pedig magunknak köszönhetően.
Az első fordulóban még nem is gondoltuk, hogy mekkora jelentősége lehet az ausztrálok elleni mérkőzésnek. Minden meccsen próbálunk a legnagyobb különbséggel győzni, akkor is így volt. Köszönet a közönségnek, hogy ennyien szurkoltak az ausztrálokért, s így nekünk is. A csoportelsőség nem azt jelenti, hogy könnyed játszadozás következik majd, annyiban segít, hogy a sérülteknek, betegeknek több idejük lesz a gyógyulásra, és akkor úgy vághatunk neki a negyeddöntőnek, hogy mindenki egészséges legyen, ne ezen múljon a siker. Fizikailag egyébként jó állapotban vagyunk, inkább a két centerünk fülgyulladása a zavaró, nehogy elharapózzon a folytatásra, mert sok van még hátra. Egy picit jobban rá tudunk koncentrálni a negyeddöntőre, megnézzük a spanyol–oroszt, elképzelhető, hogy a helyszínen tekintjük meg azt a meccset. Jó állapotban van a csapat, akkor sem estem volna kétségbe, ha nyolcaddöntőre kerül sor. 
 
A csoportelsőség azt is jelenti, hogy nem a horvát, szerb kettősön, hanem a spanyol–orosz győztesén, s minden bizonnyal Montenegrón keresztül vezethet az út a döntőbe. Ez könnyebb ág? 
Nagyon nehéz lesz a negyeddöntő, a legjobb nyolc között nincs gyenge csapat. A saját bőrünkön is tapasztaltuk, hogy ha nem figyelünk oda, a spanyol válogatott pillanatok alatt tud több gólt is lőni, többször is játszottunk velük a nyáron. Az oroszok hektikusak, jó kis gárda kezd náluk épülni, fiatalok, energikusak, veszélyesek. A negyeddöntő után még egy győzelem kellene a fináléhoz, de ne szaladjunk ennyire előre, a legközelebbi célunk a negyeddöntő.
 
B-csoport, 3. forduló

FRANCIAORSZÁG-MAGYARORSZÁG 7-13 (1-6, 3-2, 1-3, 2-2) 
Vezette: 
Korzyna (lengyel), Naumov (orosz)

FRANCIAORSZÁG: Fontani - Saudadier, Kovacevic, Piot, Simon, Crousillat, Marzouki 4. Csere: Dino, Izdinsky 1, Laversanne, Peisson, Camarasa 2, Garsau (kapus). Szövetségi kapitány: Hrestak Hrvoje

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Török, Vámos 4, Hosnyánszky 1, Erdélyi 1, Varga Dénes 3, Mezei. Csere: Manhercz 1, Zalánki 2, Decker Á., Gór-Nagy 1, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt nézhetőek meg

A vízilabdatorna 6. napjának minden történései: itt találhatóak
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
magyarorszag franciaorszag marcz