cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: „Később még jobb lesz”

2017. július 21. 22:10

A magyar válogatott hozta a kötelezőt, amely után a játékosok a három csoportmeccsről és a folytatásról is szót ejtettek.

Zalánki Gergő: „A szerdai, Olaszország elleni meccs még érződött rajtunk, fizikailag sokat kivett belőlünk a csoportrangadó, fáradtabbnak éreztem magam a szokásosnál. Ennek ellenére az első-, és a harmadik negyedben nagyobb tempót diktáltunk, a végére viszont némileg kiengedtünk. Ez érthető, hosszú még a torna, tartalékolni kell az erőnkkel. Ha az eddigi három meccset nézzük, többnyire elégedettek lehetünk a mutatott játékkal, egyedül azt sajnálom, hogy az olaszok ellen elmaradt a győzelem. A saját teljesítményem? Szívem szerint azért pár góllal többet lőttem volna, de remélem, hogy a későbbi, fontosabb találkozókon ez is összejön.”

Manhercz Krisztián: „Annak ellenére, hogy a végére nagy különbségű győzelmet arattunk, kemény mérkőzés volt. Szerencsére remekül kezdtünk, az első negyedben hat gólt szereztünk, amivel a nézőknek és a franciáknak is megmutattuk, milyen meccsre számíthatnak. Az előnyt pedig gond nélkül megőriztük a végéig. A három találkozón összességében jól játszottunk, csak azt sajnálom, hogy az olaszok ellen nem zártuk le a meccset, amikor két góllal vezettünk.” 

Gór-Nagy Miklós: „Próbáltunk végig összpontosítani, koncentráltak voltunk, s ennek megfelelően jó mérkőzést játszottunk. Jól van a vállam, a bemelegítésnél éreztem, hogy rendben van, de Tomi tartotta magát ahhoz, amit megbeszéltünk, hogy csak a meccs második félidejében szállok be, ha szükség van rá. Az első negyed első percében szóltam, ha nagyon muszáj, bármikor beugrok, annyira megjött a kedvem a játékhoz.”
 
B-csoport, 3. forduló

FRANCIAORSZÁG-MAGYARORSZÁG 7-13 (1-6, 3-2, 1-3, 2-2) 
Vezette: 
Korzyna (lengyel), Naumov (orosz)

FRANCIAORSZÁG: Fontani - Saudadier, Kovacevic, Piot, Simon, Crousillat, Marzouki 4. Csere: Dino, Izdinsky 1, Laversanne, Peisson, Camarasa 2, Garsau (kapus). Szövetségi kapitány: Hrestak Hrvoje

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Török, Vámos 4, Hosnyánszky 1, Erdélyi 1, Varga Dénes 3, Mezei. Csere: Manhercz 1, Zalánki 2, Decker Á., Gór-Nagy 1, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt nézhetőek meg

A vízilabdatorna 6. napjának minden történései: itt találhatóak
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
magyarorszag franciaorszag ferfiak valogatott nyil