cover image
Egyéb

VB 2017, 5. NAP: MINDEN EGY HELYEN - ÉLŐ HÍRFOLYAM!

2017. július 20. 8:55

A 17. FINA Világbajnokság vízilabda küzdelmeinek ötödik napján történtek egy helyen - így semmiről sem maradhatnak le. Ma a női csoportküzdelmek utolsó, 3. fordulóját rendezték, benne a magyar-holland rangadóval, amelyet órási meccsen, pazar játékkal, fantasztikus hangulatban 10-8-ra nyert meg Bíró Attila csapata!

2017. július 20, csütörtök

8:55

A világbajnokság teljes eredménysorát itt találja: http://waterpolo.hu/hir/7410/vb-2017--az-eredmenyek---elo/hun

09:00
A vb pólótornájának 5. napján ismét a hölgyeké a főszerep, a 3. fordulót rendezik.
Íme, a csütörtöki női program, benne a magyar-holland csoportelsőséget eldöntő rangadóval:
Japán-Franciaország (9:30)
Ausztrália-Görögország (10:50)
Oroszország-Kazahsztán (12:10)
Olaszország-Kína (13:30)
Brazília-Kanada (17:30)
Új-Zéland-Egyesült Államok (18:50)
Hollandia-MAGYARORSZÁG (20:10)
Dél-Afrika-Spanyolország (21:30)

9:06
kutya.jpgMég mondja valaki, hogy a vb a kutyát sem érdekli… A képen „Kokó” (a mi szolnoki Kovács Istvánunk) kutyája látható.

10:32
Lépéselőnyben! Nem számított rá a szakvezetés, de megtörtént: a nap első meccsén a csoportunkban Franciaország nagy csatában 9–8-ra legyőzte Japán, és megszerezte a továbbjutó harmadik helyet! És mindez azt jelenti, hogy az esetleges magyar-holland döntetlen után Bíró Attila csapata az első, lévén kettővel többet verte a franciákat! Ikszre persze nem lehet/szabad játszani, de ki tudja, még akár jól is jöhet ennek a reggeli partinak az eredménye…

10:33
VB_20170717_Millenium_edzes_Madar_David_025.jpgKásás Tamás
edzésben. A Masters vb-re készül a társaival. Ma sincs lazítás. Pedig... Szóval, Isten éltesse a ma 41. születésnapját ünneplő bajnokunkat!

11:55
És Görögország megcsinálta! A D-csoportban a szükséges három góllal, 11–8-ra legyőzte Ausztráliát, és így megnyerték a csoportot! Mindez az oroszoknak nagyon rossz hír, hiszen hiába győzik majd le várhatóan a kazahokat, a hármas körbeverésben csak harmadikok! Tekintettel arra, hogy a mi csoportunk második helyezettjével játszanak majd a nyolcaddöntőben, még fontosabbá vált az esti partinak a jelentősége.

12:16
Video a lányokról, a lányoktól: „Belgrádban sikerült, sikerülhet Budapesten is! VELETEK sokkal könnyebb! ”Hajrá, lányok, hajrá, magyarok!

12:21
Boldog görög kapitány: csapata az ausztrálok elleni háromgólos siker (11–8) után ott van a nyolc között! Georgios Morfesis így nyilatkozott az interjúzónában: „Nagyon értékes győzelmet arattunk. Igazságtalan lett volna a csapattal szemben, ha azért kiesik, vagy rosszabb helyzetbe kerül, mert egyszer, az oroszok ellen rosszul játszottunk. Nagyon sok van ebben az együttesben, és ma ezt meg tudtuk mutatni. Volt egy jó taktikánk, amit sikeresen megvalósítottunk.”

12:38
A görögöktől elszenvedett 11–8-as vereség Ausztráliának a remélt csoportelsőségébe került – görög kapitányuk, Athansios Kechagias így foglalta össze a történteket: „Nem játszottunk elég jól, különösen a védelemben hibáztunk. Nem tudunk minden nap hasonlóan teljesíteni. Van, amikor jobban megy, van, amikor kevésbé, úgyhogy most előre nézünk inkább és megpróbáljuk a maximumot adni a folytatásban.” Játékosa, Keesja Gofers szerint: „Nagyon kemény meccs volt. A második játékrészben sajnos leeresztettünk, amit a görögök remekül használtak ki. Most összerántjuk egy kicsit a csapatot és inkább a nyolcaddöntőre koncentrálunk.”

Stab_Horváth_Ákos.jpg 13:00
Tizenhárom hölgy köszöntötte többek között – köszöntsük mi is: Isten éltesse sokáig Horváth Ákost, női válogatottunk 43. születésnapját ünneplő masszőrét! Jól tudjuk, nagyon jó kezekben vannak nála a lányok, a világbajnokság alatt is szokása szerint a legnagyobb alázattal végzi a munkáját, maximális odaadással dolgozik azon, hogy jó legyen a játékosok komfortérzete. Kell-e mondani, a csapattól egy esti győzelem lenne számára a legszebb ajándék…

13:10
A közölt görög-ausztrál meccsnek is „hála” csak csoportharmadik Oroszország kedvetlenül, de hozta a kötelezőt: 15–6-ra győzte le Kazahsztán. Így kialakult a D-csoport végeredménye: 1. Görögország 4 pont, 2. Ausztrália 4 pont, 3. Oroszország 4 pont, 4. Kazahsztán 0 pont. Görögország a 8 között, Ausztrália majd Franciaországgal játszik nyolcaddöntőt, míg Oroszországra a magyar-holland meccs vesztese vár szintén a nyolc között.

13:37
VB_HUN_ITA_ffi_Madar_David_049.jpgElkészült az olaszok elleni csata képgalériája – itt nézhető meg!

14:01
rus-kaz-1.jpgEkaterina Prokofyeva,
az oroszok kiválósága értékelte a kazahok legyőzését. Tovább nem akart menni: „Nagy meccs volt egy remek csapat ellen, és ma mi voltunk a jobbak. Ebben a pillanatban semmit sem tudok mondani a következő meccsről, este majd meglátjuk, ki lesz a jobb, a magyarok vagy a hollandok.”

14:31
Olaszország megszerezte harmadik győzelmét az úgynevezett délelőtti program utolsó találkozóján: Kínát 15–8-ra győzte le, megnyerte az A-csoportot, és bejutott a legjobb nyolc közé. A csoport végeredménye a 17:30-kor kezdődő Brazília–Kanada összecsapás után dől el.

14:45
Az olasz Rosaria Aiello csapata sikere után fővárosunkat dicsérte: „Meleg volt, de ezt a medencében nem éreztük, ilyenkor az adrenalin termelődik bennünk. Most vagyok tizenötödször Budapesten és még mindig nagyon gyönyörű.”
 
14:37
zaleszvamosoxygen20170720.jpg Ezúttal is az Oxygen Wellnessben regenerálódott a férfiválogatott, amelyre este már erősebb edzés vár, majd a tervek szerint a női válogatott meccsét is megnézi a csapat.

14:47
vamoszalanki.jpgA vb-n eddigi remeklő Vámos Márton üzenete a Facebook-oldalán: „Kedves Szurkolóink! A "bíró-témát" elengedtük, mostantól a következő mérkőzésre koncentrálunk! Zalesszal összeálltunk egy fotóra a regeneráló, átmozgató edzés előtt. Köszönjük a szurkolást és a sok üzenetet, a továbbiakban is nagy szükségünk van Rátok! Hajrá, magyarok!”
 
14:52
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Elképzelhető, hogy a Hajós uszoda helyett a Duna Arénában rendezik a férfitorna döntőjét, de csak abban az esetben, ha a magyar válogatott bejut a fináléba.

15:43
Csak a rend kedvéért: az esti, olaszok elleni meccs után női válogatottunk hollandok elleni rangadójára olasz (Severo) és amerikai (Rotsart) játékvezetőt küldtek.

omvjpg.jpg16:29
Miközben a Margitszigeten zajlik a 17. FINA Világbajnokság pólótornája, a juniorok sem tétlenkednek. Férficsapatunkra speciel a hétvégén ismét egy rangos kupa vár idehaza, ezúttal Szombathelyen. A mieink az OMV-kupán péntektől vasárnapig sorrendben az ausztrálok, a szerbek és a horvátok ellen mérkőznek meg. A részleteket itt találják.

18:31
Kanada nem hibázott, 16–6-ra legyőzte Brazíliát. Kialakult ezzel az A-csoport végeredménye is: 1. Olaszország 6 pont, 2. Kanada 4 pont, 3. Kína 2 pont, 4. Brazília 0 pont. Mindez azt jelenti, hogy Olaszország ott van a legjobb nyolc között, míg Kanada nyolcaddöntőt vív szombaton Új-Zélanddal, és szintén nyolcaddöntőt játszik Kína Spanyolország ellen.
 
19:28
fotó: instagram

fotó: instagram

Biztatásban nem lesz hiány, érkeznek a magyar drukkerek a lányok csoportdöntőjére. Hajrá, magyarok!

19:53
univ.JPGMegérkezett a lelátóra az Universiade-válogatott – „Hajrá, lányok”, szól az üzenetük a mieinknek!

19:58
Az olimpiai- és világbajnok magabiztos volt Új-Zéland ellen is, 21–7-re győzött, és nyerte meg hat ponttal a B-csoportot. Adam Krikoran csapata várja negyeddöntős ellenfelét, hiszen már ott van ezzel a nyolc között.

20:19
VB_20170720_Madar_David_003.jpgFantasztikus a hangulat a magyar-hollandon – íme, valamennyire talán a kép is visszaadja. Az első menet után 2–2, Szücs Gabriella eddig az ász.

20:35
VB_20170720_Madar_David_010.jpgNagyszünetben 3–3 – a csata keménységét jól mutatja Keszthelyi Rita arca… Csapatkapitányunkat ápolták, de visszatért aztán a vízbe!

20:53
Beindultunk! A harmadik negyed után 7–5 ide!

21:20
VB_20170720_Madar_David_011.jpgMegvan! Csapatunk fantasztikus hangulatban, fantasztikus, okos, higgadt játékkal 10–8-ra legyőzte Hollandiát, és ott van a legjobb nyolc között! Tudósításunkat itt olvashatják!

21:21
Szóval, akkor nézzük, hogy néz ki a C-csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Hollandia 4 pont, 3. Franciaország 2 pont, 4. Japán 0 pont. A mieink ott vannak a legjobb nyolc között, három nap „szünnap” vár rájuk, s legközelebb hétfőn játszanak a negyeddöntőben, a Kanada-Új-Zéland parti győztesével. Hollandia szombaton nyolcaddöntőzik Oroszországgal, míg a franciák az ausztrálokkal.
 
22:19
VB_20170720_Madar_David_009.jpg A következő három nap során a szeretteikkel is találkozhatnak a csoportgyőztes lányok. ITT olvashatja Bíró Attila kapitány értékelését.

22:34
Spanyolország győzelme zárta a napot: Dél-Afrikát győzte le 17–3-ra. A B-csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Spanyolország 4 pont, 3. Új-Zéland 2 pont, 4. Dél-Afrika 0 pont

22:38
Kialakultak tehát a nyolcaddöntő párosításai – íme:
Kanada-Új-Zéland – a negyeddöntőben Magyarország vár a győztesre.
Kína-Spanyolország – a negyeddöntőben Görögország vár a győztesre.
Hollandia-Oroszország – a negyeddöntőben Olaszország vár a győztesre.
Franciaország-Ausztrália – a negyeddöntőben az Egyesült Államok vár a győztesre.
 
22:45
VB_20170720_Madar_David_012.jpg A csapategység és a közönség ereje visszatérő momentum volt a lányok nyilatkozataiban, akik boldogan meséltek arró, hogyan élték meg a Hollandia elleni sikert.

22:47
Az uszoda szép lassan kiürült, véget ért a vb-n az 5. nap a pólótornán. A hölgyeknek pénteken szünnap lesz, és színre lépnek újra a férfiak, hiszen a csoportmeccsek utolsó fordulóját rendezik. Íme, a pénteki férfiprogram, benne a magyar-francia partival:
Spanyolország-Dél-Afrika (9:30)
Szerbia-Görögország (10:50)
Egyesült Államok-Oroszország (12:10)
Japán-Horvátország (13:30)
Brazília-Kanada (17:30)
Montenegró-Kazahsztán (18:50)
Franciaország-MAGYARORSZÁG (20:10)
Ausztrália-Olaszország (21:30)
Vízilabda hírek
FINA VB 2017 - Hírek
vb
hírfolyam
5. nap