cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: „Bízom a csapatban”

2017. július 19. 22:33

Fordulatos mérkőzésen játszott 9–9-es döntetlent a magyar és az olasz válogatott, amely után Märcz Tamás az interjúzónában tartott sajtótájékoztatót a rá váró újságíróknak.

Össze tudná foglalni egy mondatban a mérkőzést?
Nehéz így jellemezni egy meccset, kiélezett volt, az biztos, azt gondoltam, hogy az utolsó percekig szoros lesz a találkozó, így is lett – mondta Märcz Tamás. – Végül nekünk kellett egyenlíteni, de aztán még volt lehetőségünk, hogy támadjunk a győzelemért. Talán igazságos a döntetlen, még akkor is, ha nem éreztem azt, hogy hazai pályán játszanánk. Érdekes volt a játékvezetői felfogás, azonban elképzelhető, hogy ilyen lesz a jövőben is, erre a fajta ellenszélre is felkészültek a játékosok. Akkor sem adjuk fel, amikor több góllal vezet az ellenfél, bízom a csapatban és abban, hogy eredményesek lehetünk.

Mennyire elégedett a mutatott játékkal, illetve az egy ponttal?
A páros kiállítás nekünk nagyobb veszteség volt, meg kellett oldani Hárai Balázs pótlását. Decker Ádámot kellett beküldeni centerbe, sokkal nehezebb így, minden játékosnak nagyobb terhet kellet felvállalnia, ennek tekintetében elégedett vagyok.

A franciák ellen kötelező győzelmen túl nincs a saját kezünkben a sorsunk.
Az a célunk, hogy a következő találkozó nyerjünk, jó meccsen jó játékkal, magunkat építve és fejlődve. Abba meg nem tudunk beleszólni, hogy az ausztrálok mit játszanak az olaszokkal, de elképzelhető, hogy a tíz gólos győzelem elég lesz. Ha mégsem, akkor sincs gond, a másik ágon lévő csapatokkal is fel tudjuk venni a küzdelmet.
 
MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG 9-9 (4-4, 2-1, 1-3, 2-1) 
Vezette: 
Naumov (orosz), Schwartz (izraeli)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 3, Hosnyánszky, Gór-Nagy, Erdélyi, Varga Dénes 3, Hárai 1. Csere: Török, Manhercz 1, Zalánki 1, Decker Á., Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OLASZORSZÁG: Volarevic - di Fulvio 2, Gitto, Figlioli, Nora 1, Renzuto 3, Bodegas 1. Csere: Presciutti 1, Mirarchi 1, Fondelli, Aicardi, Bertoli. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna


(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt nézhetőek meg

A vízilabdatorna 4. napjának minden történése: itt találhatóak
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
marcz magyarorszag olaszorszag vb 2017 fina vb