cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

A juniorok is megnyerték a BENU-kupát

2017. július 9. 15:56

A felnőttek BENU-kupája mellett a juniorok részére kiírt torna is zajlott a hétvégén, amelyet a nagyokhoz hasonlóan hibátlan teljesítménnyel nyert meg a magyar válogatott, miután az orosz, a görög és az olasz válogatottat is legyőzte.

A torna záró napján az olasz válogatottal találkozott Horkai György együttese, s a mérkőzést végig kézben tartva 12–9-re győzött.

„Nagyon hasznos volt a torna, köszönjük a szövetségnek, hogy megszervezte ezt a viadalt. A három rivális egyaránt a világ élvonalába tartozik, ami nem azt jelenti, hogy a vb-n is így alakulnak a meccsek, de magabiztosan nyertünk, mi is ott vagyunk a legjobbak között – mondta Horkai György. – Látszik, hogy a védekezés sokkal magabiztosabb volt, mint a támadás, azzal foglalkoztunk eddig többet. A csapat remekül dolgozik, mindenki megfelelő hozzáállással végzi a munkáját.”

A szakvezető hozzátette, a nyár elején megműtött Nagy Ádám a héten kezdi el az edzéseket, a most megoperált Fekete Gergő sorsáról pedig az orvosok döntenek majd. A vb első hetében a gárda Szombathelyen edzőtáborozik, illetve vesz részt az OMV-kupán, majd augusztus 3-án indul a belgrádi vb-re.

BENU-kupa, nemzetközi juniortorna, BVSC-uszoda, 3. nap
Magyarország–Olaszország 12–9 (2–2, 4–2, 3–3, 3–2)
Gólszerzők:
Sugár 3, Teleki 2, Szatmári 2, Lukács D., Vadovics, Burián, Baksa B., Simon H., ill. Campopiano 3, Manzi 2, Del Basso, Guidi, Macciano, Novara
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Görögország–Oroszország 7–6
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A végeredmény: 1. Magyarország 9, 2. Olaszország 4, 3. Görögország 3, 4. Oroszország 1
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
benu junior magyarorszag olaszorszag