cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Célegyenesben a BENU-kupa!

2017. június 30. 14:08

A jövő héten Kanada, Németország, Románia ellen játszik a Szőnyi úton a férfiválogatott, ráadásul a szintén vb-re készülő juniorválogatott is vízbe ugrik. Jegyek, brletek: tex.hu

A péntek délelőtti edzés – amelyen, mint jeleztük, a CNN forgatócsoportja is tiszteletét tette – után pihenőt kaptak a férfiválogatott játékosai. A szövetségi kapitány és a csapatkapitány, Märcz Tamás és Varga Dénes maradt az interjúk után a szövetségben, amelynek tetőteraszán a BENU-kupa sajtótájékoztatóját tartották.

Tekintettel arra, hogy voltaképpen minden második kérdés a medencénél úgy szólt az illetékesekhez, mikor lesz vb-csapathirdetés, Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára is ezzel nyitotta a hivatalos részt. Märcz Tamás így válaszolt: „Nagyon fontos állomása lesz a felkészülésünknek a jövő héten a szerbek elleni közös edzések Kecskeméten, utána jelölöm ki a világbajnoki csapatot.”

A kapitány aztán hozzátette: „Mindenki világbajnoki lázban van, közel edzünk a versenymedencéhez, látjuk a hatalmas lelátókat. Folynak a csapatbekerülési harcok, gőzerővel edzenek a srácok, de stressz senkin sem érződik, mindenki igyekszik tudása legjavát nyújtani. Kemény héten vagyunk túl, senki sem spórolt az energiákkal, mindenki beleadott mindent.”

A jövő heti torna névadója képviseletében dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja így fogalmazott: „A BENU és a magyar vízilabda együttműködésében kiemelkedő éven vagyunk túl. A BENU által támogatott utánpótlás-bajnokságokon már túl vagyunk, valamint a nagyon sikeres Final Six is mögöttünk van, aminek a rendezéséhez külön gratulálok a szövetségnek. A nagy sikerű rendezvények táborát igyekszünk gyarapítani a BENU-kupával, amely egyedülálló rendezvény lesz, hiszen a juniorok is ugyanott szerepelnek rangos nemzetközi tornán. Bízom abban, hogy hozzá tudunk járulni a csapatok sikeres vb-szerepléséhez.”

IMG_3177.JPGVarga Dénes, válogatottunk csapatkapitánya is szót kapott: „Úgy zajlik a felkészülés a csapatba kerülés szempontjából, ahogy ennek kell. Mindenki igyekszik kidomborítani saját erényeit, ebből egészséges rivalizálás jön létre. Amikor Tamás kihirdeti a keretet, nem lesz baj, ha ez megszűnik, onnantól kezdünk majd csapatként funkcionálni.”

A sajtótájékoztatón ott volt Horkai György, a junior-válogatott kapitánya is, aki kimondottan örül, hogy az augusztusi vb előtt ennyivel a felnőtt-válogatott tornáját játszhat csapata: „Megtiszteltetés egy ilyen tornán részt venni, reméljük, a közönség kíváncsi lesz ránk is. Jó felmérő lesz számunkra, magas színvonalú tornán játszhatunk az élmezőnybe tartozó görög, olasz, orosz trió ellen. Nehézségeink vannak, hiszen az operált Nagy Ádám még csak lábtempózhat a vízben, Biros Barnabás válla is sérült, Fekete Gergőt pedig a jövő héten operálják. De így is nagy élmény lesz ez a BENU-kupa számunkra.”

A BENU-kupa azért is kiemelendő, mert a nagyközönség ezen a három mérkőzésen láthatja utoljára a vb előtt a csapatot! Jegyek, bérletek a kupára kedvező áron: ezen a felületen!

Fontos információ, hogy a jegyek nem helyre szólnak, hanem érkezési sorrendben lehet helyet foglalni az uszodában! 600 jegy vásárolható meg, a helyszínen csak akkor lesz jegypénztár, ha marad belépőjegy! És hír, hogy vízbe ugrik a vb-re készülő junior-válogatottunk is, hiszen négy csapat részvételével a junior BENU-kupát is megrendezik ekkor - erről itt olvashat!


A férfiválogatott 18-as vb-kerete:

Kapusok:
Bisztritsányi
Dávid (OSC), Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
BENU-kupa nemzetközi férfitorna, Budapest, BVSC-uszoda
A program
Július 7., péntek

Olaszország–Görögország, 14:30 (junior)
Németország–Románia, 16:30
Magyarország–Kanada, 18:30
Magyarország–Oroszország, 20:30 (junior)

Július 8., szombat
Oroszország–Olaszország, 14:00 (junior)
Magyarország–Görögország, 16:00 (junior)
Kanada–Románia, 18:00
Magyarország–Németország, 20:00

Július 9., vasárnap
Kanada–Németország, 10:00
Magyarország–Románia, 11:45
Magyarország–Olaszország, 13:45 (junior)
Görögország–Oroszország, 15:30 (junior)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
benu-kupa