cover image
Egyéb

A 25. évfordulón a spanyolok nyertek az olaszok ellen

2017. június 28. 20:16

Az 1992-es olimpiai döntő 25. évfordulója alkalmából Barcelonában találkoztak a felek: 7–6-ra a hazaiak győztek.

Tekintettel arra, hogy Olaszország a nagy riválisa a magyar férfiválogatottnak a csoportmeccsek során (Märcz Tamás együttese július 19-én, a 2. fordulóban csap össze ellenfelével), nem árt rá is figyelmet fordítani. A ruzai világliga szuperdöntőjében remekül szerepelt, a fináléban alaposan megszorongatta Szerbiát is. Oroszországból aztán Spanyolországba utazott, kétkapuzott ellenfelével, majd ma este az 1992-es olimpiai döntő 25. évfordulója alkalmából Barcelonában hivatalos meccset vívott. A találkozó végig szorosan alakult, felváltva vezettek a felek, 5–5-tel kezdtek neki az utolsó negyednek. Ebben a hazaiak 2–1-re voltak jobbak, így 7–6-ra győztek.

Alessandro Campagna továbbra is 18-as kerettel dolgozik: a világligán részt vett tizenhárom játékoshoz öten csatlakoztak: Nicholas Presciutti, Vincenzo Dolce Andrea Fondelli, Lorenzo Bruni és Jacopo Alesiani.

A programban egy siracusai torna szerepel még a vb előtt, amelyen az ausztrálokkal, a horvátokkal, a görögökkel és az oroszokkal találkoznak.

Felkészülési mérkőzés, Barcelona
Spanyolország–Olaszország 7–6 (2–1, 1–2, 3–2, 1–1)
Gólszerzők:
Barroso 2, Munarriz, Granados, Tahull, Mallarach, Gutiierrez, ill. di Fulvio 2, Gitto, Velotto, Bodegas, Mirarchi
Vízilabda hírek
olaszország
spanyolország