cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Jó volt, és tudunk még javulni

2017. június 25. 15:50

Három győzelemmel és egy döntetlennel zárta a Samartzidis-kupát a tornát megnyerő férfiválogatott, amely Märcz Tamás szerint biztatóan teljesített, ráadásul tovább javulhat még a folytatásban.

Péntek délelőttől vasárnap délelőttig tartott a Samartzidis-kupa, de mivel a magyar válogatott az első fordulóban pihent, így utána kevesebb, mint 40 óra alatt játszotta le a Kanada, Montenegró, Görögország és Spanyolország elleni mérkőzéseket.

„Minden meccsen pihent két-két játékos és azt láttam, hogy fizikailag jól bírtuk, a végén se voltak problémáink – mondta Märcz Tamás.A centerekre hárult a legnagyobb feladat, nekik Decker Ádám besegített valamennyit. Biztos vagyok abban, hogy a folytatásban sem lesznek kondicionális problémáink, inkább a taktika pontosításán múlik majd, hogyan szerepelünk, azt gondolom, tudunk még javulni.”

A szakvezető hozzátette, mind a négy meccs előtt 15–20 perces megbeszéléseket tartottak, ahol ő, illetve segítői, Gerendás György és Németh Zsolt is felhívták a játékosok figyelmét néhány fontos dologra, s úgy véli, egyénileg és csapatként is javult a teljesítmény.

„Ahogy javult a játék, úgy lettek egyre magabiztosabbak a játékosok, egyre inkább magukénak érzik azt a fajta védekezést, amit megalkottunk a számukra – folytatta Märcz Tamás. – Ennek ellenére lesz más fegyverünk is, olyan, amit még keveset gyakoroltunk, alig vettünk elő. Pozitívnak értékelem a tornát, s ugyan a vb-n a végső győzelemre is esélyes szerbek, horvátok ellen még jobb játékra lesz szükség, de ez a tornagyőzelem hitet adhat mindenkinek a folytatásra, azt mutatja, hogy van keresnivalónk. Innen lehet és kell is még előre lépnünk, fizikailag, technikailag és taktikailag is tudunk még javulni.”
 
Samartzidis-kupa nemzetközi férfitorna, Glyfada
Június 23., péntek
Montenegró–Spanyolország 5–5
Kanada–Görögország 4–9
Magyarország–Kanada 12–7
Görögország–Spanyolország 4–6

Június 24., szombat
Kanada–Spanyolország 8–9
Magyarország–Montenegró 9–6
Kanada–Montenegró 6–13
Görögország–Magyarország 9–9

Június 25., vasárnap
Magyarország–Spanyolország 9–7
Görögország–Montenegró 5–6
 
A végeredmény: 1. Magyarország 10 (39–29), 2. Montenegró 7 (30–25), 3.Spanyolország 7 (27–26), 4. Görögország 4 (27–25), 5. Kanada 0 (25–43, 4)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
samartzidis marcz