cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Nehezen indult, de utána egyértelmű lett

2017. június 23. 21:39

A Kanada elleni 12–7-es győzelemmel kezdte a Samartzidis-kupát a férfiválogatott, amely kicsit álmosan rajtolt, utána viszont nem volt kétséges, hogy melyik is a jobb csapat. Hosnyánszky Norbert, Salamon Ferenc és Decker Ádám értékelése.

„Nehezen indult a mérkőzés, kicsit lassan pörögtünk fel. A kanadaiaknak jót tett, hogy reggel játszottak, de aztán ez a végére megfordult, mivel ők elfáradtak, mi pedig felébredtünk. Ahogy a védekezésünk összeállt, jobban megértettük egymást, akkor a gólok is jöttek elöl, ismét bebizonyosodott, hogy a védekezés az alapja mindennek” – mondta a két gólt szerző Hosnyánszky Norbert a Kanada ellen 12–7-re megnyert találkozót követően Tóth Szabolcsnak, a válogatott csapatvezetőjének, s az olimpiai bajnokhoz hasonlóan társai is azt emelték ki, hogy a védekezésnek kellett összeállnia, hogy jobban menjen a játék.

„Tipikus első meccs volt, az első felében szétszórtabbak voltunk, nem találtuk a helyünket, utána viszont rendeztük a sorokat hátul, és egyre jobban mentek a támadások is – nyilatkozta Salamon Ferenc.A folytatástól azt várom, hogy kialakuljon egy olyan irányvonal, amihez mindig tudunk nyúlni, s egyben a meccsek összekovácsolják a csapatot, míg magamtól jó játékot várok.”

Decker Ádám, a gárda bekkje elmondta, a mérkőzés előtt Märcz Tamás felhívta a figyelmüket arra, hogy Kanada délelőtt kevés gólos meccset játszott, s fel tudtak pörögni, míg az újjáalakuló magyar válogatottnak a Volvo-kupát leszámítva ez volt az első hivatalos mérkőzése.

„A második negyedben már bátrabbak, határozottabbak voltunk, a harmadikban pedig pontot tettünk a mérkőzés végére. Amikor jól csináltuk a zónavédekezést, akkor nem tudtak mit kezdeni velünk a kanadaiak, bízom benne, hogy az erősebb csapatok ellen is hasonlóan hatásosan tudunk védekezni. Gyors egymásutánban jönnek a meccsek, a lefordulást és az emberhátrányos védekezést még gyakorolhatjuk, javíthatjuk, s remélem, a Kanada elleni jó alap megmarad a a folytatásra is” – mondta Decker Ádám.
 
Samartzidis-kupa nemzetközi férfitorna, Glyfada

2. forduló
Magyarország–Kanada 12–7 (2–3, 3–1, 3–2, 4–1)
Gólszerzők:
Varga D. 3, Hosnyánszky 2, Zalánki 2, Mezei, Manhercz, Török, Bátori, Erdélyi, ill. Thurnwood 2, Spooner, Constantin-Bicari, Halajian, D'Souza, Torakis

További eredmények. 1. forduló: Montenegró–Spanyolország 5–5, Görögország–Kanada 9–4. 2. forduló: Spanyolország–Görögország 6–4

Az állás: 1. Spanyolország 4 (11–9, 2 mérk.), 2. Magyarország 3 (12–7, 1), 3. Görögország 3 (13–10, 2), 4. Montenegró 1 (5–5, 1), 5. Kanada 0 (11–21, 2)

További program
Június 24., szombat
Kanada–Spanyolország, 8:45
Magyarország–Montenegró, 10:00
Kanada–Montenegró, 18:45
Görögország–Magyarország, 20:00

Június 25., vasárnap
Magyarország–Spanyolország, 8:45
Görögország–Montenegró, 10:00

Hír még: a BENU-kupára megindult a jegyértékesítés: részletek itt! Jegyek, bérletek: ezen a felületen.

A férfiválogatott glyfadai kerete:

Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott