cover image
Egyéb

Polo Nyár 2: „Jól érezzük magunkat”

2017. június 22. 21:16

A Magyar Vízilabda Szövetség által finanszírozott táborokban – amelyekben összesen három hét alatt 2400 gyermek élvezheti a nyarat, ismerkedhet meg a póló alapjaival – a beszámolók szerint fantasztikus az élet.

Nyugodtan mondhatjuk, fantasztikus lehetőség minden szempontból! A Magyar Vízilabda Szövetség finanszírozása mellett, karöltve a Magyar Diáksport Szövetséggel Póló Nyár 2 névre hallgató programot indít, amely során háromszor egy hétben ingyen vízilabda-tábort kínál a gyerekeknek! 34 egyesület szervezi mindezt, melyik egy, melyik kettő, melyik három héten keresztül várja a 14 év alatti fiatalokat, összesen 2400 gyermeket!

A programról, a turnusukról részletesen: itt olvashatnak!

Újabb értékelések érkeztek (További fotók Facebook-oldalunkon)

Bujka Úszó és Vízilabda Sportegyesület, Monor
DSC_0832.JPGBujka János:
„2017. június 19.-én elkezdődött Monoron az MVLSZ és MDSZ által támogatott és a Sportegyesületek közreműködésével létrehozott Póló Nyár 2017 program. Nagy várakozással vártuk mi is a Bujka Úszó és Vízilabda Sportegyesületnél ez a 2 x 1 hetes táboroztatási lehetőséget. Ami biztos, hogy a legnagyobb gondot csak a pontos megérkezés okozta, elsősorban a gyerekek még mindig iskolával kapcsolatos elfoglaltságai miatt. Sok a sportággal megismerkedni kívánó gyermek jelentkezésére számítottunk, ami be is következett. Megdöbbentő volt számunkra is, hogy egészen fiatal gyermek szülei ( 2010-ben születettek) jelentkeztek be a táborokra. Sajnos a korlátozott létszám miatt, a leginkább már valamelyest a mély vízben úszni tudó gyerekek jelentkezését tudtuk elfogadni. Az első napok tapasztalatai alapján több gyermektől, és szülőtől is érdeklődését tapasztaltuk azzal kapcsolatban, hogy a későbbiekben milyen lehetőségek lennének egyesületünkben a vízilabdázás edzés kereteken belüli folytatására. Ezt a lelkesedést a B.Sport próbálja fokozni a sok, uszodában, és azon kívül megszerzett pozitív élménnyel.”

Soproni Vízilabda Sport Egyesület
19250384_1890752601198626_9197231683681065006_o.jpgMatyuga-Kovács Rita:
„Hatalmas megtiszteltetés, hogy idén Sopron is felkerült a Pólónyár helyszínei közé. Évek óta szervezünk napközis táborokat, de ennek a programnak köszönhetően ez a lehetőség még több gyermek számára vált elérhetővé. Ezen a héten 34 gyermek vesz részt a foglalkozásokon. Délelőtt az úszáson van a hangsúly, 2 mélyvizes illetve 1 kisvizes csoportban dolgozunk. Ezt követi a jól megérdemelt tízórai, majd a szárazföldi részek, ahol hangsúlyt kapott a gimnasztika, a koordináció fejlesztés, a labdás ügyességi feladatok. Az ezt követő kötetlenebb program leginkább focival és bújócskával telik. Az ebéd utáni vízi edzésen a labdáé a főszerep a nagy vízben és a kicsiben egyaránt. Természetesen, ez a kedvenc része mindenkinek. Véleményem szerint nagyon jó hangulatban telnek a napok, legalábbis a kicsit fáradt, de csillogó szemek erről árulkodnak.
Benedek: „Ha egész nyáron vízilabda tábor lenne, az lenne a legjobb!”
Levi: „A táborban az a legjobb, hogy sokat labdázunk és még a kaja is finom.”"

Püspökladányi Úszó- és Vízilabda Egyesület
20170619_095735.jpgKeserű Józsefné elnök:
„2017. június 19-én megkezdtük a vízilabda tábor első turnusát 40 fővel. A gyereklétszám összetétele változó: 6-7 évestől egészen 14-15 évesig minden korosztály megtalálható a táborban. A gyerekek hamar összeszoktak, beilleszkedtek az eltelt pár nap alatt a csapatba, könnyen felvették a tábor ritmusát. Sok gyerek az osztálytársaival vagy a barátaival jelentkezett a táborba. A nagyok sokat segítenek a kicsiknek.”

Keserű Attila Szakmai vezető: „Testnevelő tanárként nagyon jó ötletnek tartam az ilyen jellegű táborok szervezését és magam is szívesen részt veszek benne. A vizes sportok, ezen belül is a vízilabda egyébként is a szívemhez közel álló sportág. Úgy állítottuk össze a tábor napi idő beosztását, programját, hogy a gyerekek számára játékos, élvezhető legyen és nem utolsó sorban hasznos. A táborban azok a gyerekek is könnyen alkalmazkodni tudnak a tábor programjához, akik korábban nem végeztek intenzív sportolást, nem jártak úszó edzésre.
Szárazföldi edzéssel, bemelegítéssel kezdjük a napokat. Ezt követi a délelőtti vizes edzés, ahol kiemelten az úszásra alapozunk. Célunk a kéz és láb erősítése a vízilabdajáték hatékony elsajátításáért. Ebéd után rövid pihenés, a szabadidős program keretében megbeszéljük a játék elméleti részét, átbeszéljük a szabályokat. Heti egy alkalommal videó nézés keretében elemezzük a játék lényegi mozzanatait. A délutáni vizes edzés már kimondottan a labdajátékra épül.”

A gyerekek véleményei a táborról az eltelt napok után:

Varga Tamás:
Nagyon jól érzem magam a táborban, sok ismerősöm van. Jókat nevetünk. Sokat mozgunk, úszunk egész nap. Délutánra nagyon elfáradunk, mert Attila bácsi nagyon elfáraszt bennünket.

Kolozsi Vivien: Most vagyok először ilyen vízilabda táborba. Nagyon jó. Nehezek az edzések, van egy kis izomlázam is. A barátnőm is jött velem. Jól érezzük magunkat.

Jakab Krisztián: Nem rég tanultam meg mind a négy úszásnemet, két hónapja járok úszó- és vízilabdaedzésekre. Jó hogy nyáron lehetőség van arra, hogy egésznap kint lehetek a fürdőben és vízilabdázhatok. A reggeli torna után nagyon fárasztó a vízben is mozogni.

Mohos Lotti: Minden évben el szoktunk menni edzőtáborba Ibolya néniékkel valahova, most az edzőtábor jött el hozzánk. Ez teljesen olyan, mint az, csak itt haza megyünk aludni. Szárazföldi edzés, utána vízi edzés, ebéd, pihenés és megint vízilabda.

Gulkai Viola: Nagyon jó itt lenni a táborban. A szüleim dolgoznak, nem tudnának kint lenni egésznap a fürdőben velem. Én jobban szeretem a vízilabda edzést, mint a szárazföldit, de az is jó.

Bíró Dominik: Szeretek itt lenni. Attila bácsi nagyon vicces ember, sokat nevetünk. Az a baj, hogy egy kicsit szigorú is, sokat kell úszni.

Borsos Sándor: Örülök, hogy itt lehetek. A szüleim nem tudnának egy ilyen tábort megfizetni, jó hogy van ilyen. Egy hétig minden nap kint lehetek a fürdőbe és még ebédet és uzsonnát is kapok.

Tóth Boldizsár: Jól érzem magam. Sokat bohóckodunk. Szerencsére az idő nagyon jó. Jók az edzések. Olyan, mintha nyaralni lennék.

Százhalombattai Vízilabda Sport Egyesület
FB_IMG_1498134068476.jpgKopányi László:
„Hétfői nappal elkezdődött az MVLSZ által kezdeményezett Póló Nyár elnevezésű tábor. Az első napon ugyan még meg voltak szeppenve a gyerekek, de mára ez teljesen elmult. Boldogan jönnek, élményekkel mennek. A szülők meg vannak elégedve, boldogan hozzák a gyerekeket. Minden délelőtt kismedencében kétkapuznak a gyerekek, mely osztatlan sikernek látszik. Alig lehez kivenni őket a medencéből. Nyugodtan állíthatom, hogy a most résztvevő gyerekek mindegyike elkezdi a sportot szeptemberben. A délután már szárazföldi mozgásokat is végzünk. Majd jöhet megint a medence...”

Pécsi Úszó- és Vízilabda Sport Egyesület
IMG_0663.JPGSzarvas Tibor:
„A tábor napjai rendkívül jó hangulatban telnek, a gyerekek élvezik az edzéseket és a szabad programokat egyaránt itt Pécsett. Ezen a héten nagyon fiatal korosztály táborozik nálunk, ezért nagy hangsúlyt kell fektetnünk a vízben a rávezető gyakorlatokra, és az úszás technikájának javítására. A labdás gyakorlatokat a legkisebbek még csak gumilabdával tudják elvégezni. Reményeink szerint a résztvevőkből minél többen csatlakozni fognak a nyár folyamán a vízilabda szakosztályunkhoz.”

AQUA Sport Egyesület, Nyíregyháza
19400047_1444939765566855_5373172125146683210_n.jpgKántor Gábor:
„Kiváló ötletnek tartjuk, és köszönjük, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Diásport Szövetség lehetővé tette ezt az ingyenes táboroztatást. Olyan gyerekek is kedvet kapnak talán a pólózáshoz, akik enélkül a sportág közelébe sem kerültek volna. Az első hétnek lassan vége, de a táborozók lelkesedése és jókedve töretlen. Reméljük, hogy legtöbbjüket augusztustól edzéseinken is viszont látjuk.”

Ybl Waterpolo Club, Budapest
3polonyar.jpgKöllő Attila:
„Az YBL WPC a Római Strandon tartja a Póló Nyár táborát, mely helyszín minden szempontból ideális. Vegyes a résztvevők összetétele - 8 éves kislánytól a 15 éves kamasz srácig vannak résztvevők, próbálunk mindenkinek a tudásszintje szerint feladatokat adni. A hét második felére már egész ügyesek a labdás feladatoknál is, arra törekszünk, hogy minél több sikerélménnyel gazdagodjanak a tábor végére. A szülők és a gyerekek nevében szeretnénk megköszönni a lehetőséget az MVLSZ-nek és a Magyar Diáksport Szövetségnek.”

Vízilabda hírek
póló nyár
pólónyár