cover image
Egyéb

Póló Nyár 2: dübörögnek az ingyenes táborok!

2017. június 21. 20:20

A Magyar Vízilabda Szövetség által finanszírozott táborokban – amelyekben összesen három hét alatt 2400 gyermek élvezheti a nyarat, ismerkedhet meg a póló alapjaival – a beszámolók szerint fantasztikus az élet.

Nyugodtan mondhatjuk, fantasztikus lehetőség minden szempontból! A Magyar Vízilabda Szövetség finanszírozása mellett, karöltve a Magyar Diáksport Szövetséggel Póló Nyár 2 névre hallgató programot indít, amely során háromszor egy hétben ingyen vízilabda-tábort kínál a gyerekeknek! 34 egyesület szervezi mindezt, melyik egy, melyik kettő, melyik három héten keresztül várja a 14 év alatti fiatalokat, összesen 2400 gyermeket!

A programról, a turnusukról részletesen: itt olvashatnak!

Az első két nap után értékelések érkeztek (További fotók Facebook-oldalunkon)

KSI SE

IMG_3781.JPGEdzőnk, Bozi Áron: „30 gyerekkel táborozunk a héten, szerencsére mindegyikük tud mély víz biztosan úszni. Vannak nagyon ügyesek, akik már 3 úszásnemben nagyon jól úsznak és vannak, akik még csak 1-2 úszásnemben, de összességében elégedett vagyok. Jó kis pólós alapanyag, reméljük, minél többen a sportágnál maradnak. A napi programban két szárazföldi és két vízi edzés szerepel. Délelőtt főleg úszás a program és délután jöhet a labda és a játék.”
Virág (8 éves):”Nagyon tetszik nekem a tábor. Lehet csúszdázni és játszani, de először úszni kell és tök jó, mert én szeretek úszni. Nagyon tetszik a vízilabda!”

Új- Hullám Sport Egyesület, Dorog
IMG_20170619_104159.jpgLehoczki Dávid: „Június 19-én, hétfőn, elkezdődött Dorogon a Nipl Stefánia Uszodában az első ingyenes vízilabda tábor. A reggeli gyülekező után megismerkedtek a gyerekek egymással, valamint az edzőkkel és oktatókkal. A bemelegítés után szárazföldi labdagyakorlatokat tartottak a vízilabdaedzőink a gyerekeknek. Mindenki nagy örömmel labdázott, mint azt a képeken is látni. A foglalkozás közben törekedtünk a pontos és szabályos labdatartás elsajátítására. Később a résztvevő gyerekek úszástudását mértük fel, valamint az erőnlétük felmérésére is sor került. Délután a gyermekek kartempóját és lábtempóját fejlesztettük deszkával. A keddi napon már vizes labdás foglalkozáson is részt vettek a sportolók.”

Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület
DSCN5001.JPGGörög Imre: „A Kiskunfélegyházi Vízilabda SE a Félegyházi Termál Park Fürdőben tartja a tábort 30 fővel. A vizes programokat színesítettük, strandfocival, floorbal játékkal is. Görög Imre vezetésével zajlanak a játékos edzések, amelyek fantasztikus hangulatban telnek, mind a vízben és szárazföldön. Sok gyermek már jelezte, hogy ő vízilabdás szeretne lenni.”

Hírös Sport Nonprofit Kft., Kecskemét
kecskemet.jpgAdamik Gábor:
„A hét közepére a gyerekek már nagyon belerázódtak a táborba. Már nem újdonság senki számára a reggeli torna, labda és a víz. Reggelente kis tornával sikerül őket felébreszteni, így a hét közepén. De a legelevenebbek akkor lesznek, mikor labdás feladatokat csinálhatnak és „meccsezhetnek”. Nagyon élvezik a napsütést, vizet és a társaságot. Nagyon sok új barátság kötődött már e pár nap alatt. A legmókásabb mikor a gyerekek egymással versenyeznek, hogy ki milyen trükköt tud megcsinálni a vízilabdával. A legnépszerűbb trükk hogy a labdával ki hány forgást tud megcsinálni. Nagyon örülünk, hogy ebbe a programba Kecskemét is bekapcsolódhatott és így még több gyermekkel kedveltethetjük meg a sportot.”

Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft., Mezőtúr
20170620_143255.jpgBaukó Péter:
„Olyan egyformán jól sültek el a dolgok, a gyerekek jól érzik magukat, a mi csapatunk is. Mindenképp rendeztünk volna napközis táborokat ezekben az időintervallumokban magunk is, de ez az "akció" rengeteg gyermeket vont be, akik egyébként nem foglalkoztak volna a vízilabdával. Talán mert sokakban sztereotip gondolatok vannak a vízilabdával kapcsolatban. A nagyobb gyerekek elmondása szerint tartottak egy kicsit az egésztől, mert az úszás tudásuk nem a legjobb, aztán rájöttek, hogy ez egy jó buli".

VUK Kistarcsa
IMG_20170621_115751_HDR.jpgValkai Ferencné:
„A VUK Kistarcsa lelkes csapata köszönetét fejezi ki a MVLSZ-nek és a Magyar Diáksport Szövetségnek ezért a fantasztikus lehetőségért. A harminc gyerek Schneider Krisztián segítségével nagy lelkesedéssel ismerkedik a vízilabda sport alapjaival, hogy egyszer ők is Kiss Gergők, Kásás Tamások lehessenek.”



Vízilabda hírek
póló nyár
pólónyár