cover image
Egyéb

Háromszor nyertek a horvátok az Egyesült Államok ellen

2017. június 16. 9:06

Hat nap alatt négyszer játszott hivatalos meccset egymással az amerikai és a horvát válogatott, s ebből háromszor az európai együttes örülhetett.

Korábban a magyar férfi- és női válogatott is vett már részt ilyen amerikai túrán, amikor az edzőtáborozás mellett több felkészülési mérkőzést is játszanak egymással a felek. Ezúttal a horvát férficsapat vendégeskedett az Egyesült Államokban, ahol az ujjtörést szenvedő Sandro Sukno nélkül szerepelt az olimpiai ezüstérmes.

Az első két találkozót a horvátok nyerték meg, előbb 12–10-re, majd 8–7-re. Utóbbi mérkőzésen búcsúztatták el hivatalosan is az amerikaiak Tony Azevedót, aki ugyan a riói olimpia után jelentette be visszavonulását, ezen a találkozón azonban vízbe szállt, s egy góllal köszönt el. Minden idők egyik legjobb amerikai pólósa öt olimpián vett részt, ott volt a 2008-as csapatban is, amely a döntőben a magyar válogatottól kapott ki.

Azevedo búcsúztatása után ismét Horvátország győzött (6–5), a negyedik mérkőzésen viszont a házigazda is megszerezte első sikerét, miután 7–5-re nyert.
Vízilabda hírek
usa amerika egyesult allamok horvat azevedo horvat