cover image
Egyéb

Apa és fia is vízben a Masters vb-n!

2017. június 13. 12:15

Azt már hetek óta tudjuk, hogy a +40-es kategóriában Kásás Tamás ötletgazda szervezésében Millennium néven elindul a Gergely Istvánnal és Varga Tamással kiegészülő sydneyi aranyérmes férfiválogatottunk, illetve összeállnak női pólósaink is. Friss hír, hogy Kásás Zoltán is ott lesz a vízben, persze egy másik csapatban.

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) korábban arról adott tájékoztatatást, hogy a szervezet GMS-rendszerében történt regisztrációk alapján két sportágban (illetve az egyik sportág egyik versenyszámában) érvényesíteni kellett a létszámkorlátra vonatkozó aktuális irányelvet. A vízilabdatornán 120 csapatban határozta meg a Szervező Bizottság a résztvevők számát, így bonyolítható le biztonságosan és sportszakmai szempontból is professzionálisan a világbajnokság. Nos, a jelentkezések alapján új csapatok regisztrálására már nincs lehetőség, így maximális érdeklődés és részvétel mellett zajlik majd a torna a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

A +40-es kategóriában – mint korábban jeleztük – a Millennium néven induló, Gergely Istvánnal és Varga Tamással kiegészülő sydneyi olimpiai aranyérmes férfiválogatottunk is szerepel, illetve összeállnak Európa-bajnok, világbajnok női pólósaink is, akik között friss hír, ott lesz a női másodosztályú bajnokság 4. és 5. fordulójában szerepet kapó, közel öt év után játszó Drávucz Rita is. De említhetjük Stieber Mercédesz, Pelle Anikó, Kis-Primász Ágnes, Doroszlai Szalkay Orsolya vagy éppen Gruber Laura nevét.

S most itt egy újabb érdekes hír: miképpen a világbajnokság hivatalos honlapja hírül adta, az 1973-ban Belgrádban világbajnoki címet szerző, egy évvel korábban Münchenben olimpiai ezüstérmes, 1974-ben Bécsben Európa-bajnok Kásás Zoltán is részt vesz az eseményen! Ő a 70+ kategóriában rajthoz álló egyik csapat tagja lesz a 17. FINA Masters Világbajnokság vízilabdatornáján. Nem idegen tőle a masters mezőny, azt mondja, ez a mostani igazán különleges torna lesz, már csak azért is, mert fia, a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás is ott küzd majd a Hajós Alfréd Uszoda medencéiben, a +40-es kategfóriában.

„A masters versenyek mindig sajátos hangulatúak, mert bár mindenki szeret nyerni, és szereti ezt a játékost, azért a meccsek után nem ritka, hogy a játékosok leülnek egy-egy sörre, és a világ nagy dolgairól beszélgetnek. Ez így van jól. Egy „baj” van: egy masters fociversenyen elsétálgathat az embert, egy kosármeccsen elkosarazgathat, de a vízben…, hát, ott úszni kell” – nyilatkozta Kásás Zoltán.

A 17. FINA Masters Világbajnokságon a vízilabdát 7–13. között rendezik a Margitszigeten, s mint jeleztük, a belépés ingyenes lesz a meccsekre, csupán regisztrációs jegy kell hozzá. Amint kiderülnek erről további részletek, természetesen a szervezőbizottság mellett mi is hírt adunk róla.
Vízilabda hírek
masters
masters vb
millennium
kásás tamás
kásás
kásás zoltán