cover image
Egyéb
Utánpótlás

BENU serdülő leányok: bajnok a BVSC!

2017. június 11. 18:11

Az UVSE után a POLO SC-t is legyőzte a Gruber Laura irányította zuglói csapat, így megszerezte az aranyérmet. A bronzérmes az UVSE lett.

Miképpen egy hete az ifjúságiak Négyes Döntőjén, így a serdülőkén is szépszámú közönség gyűlt össze a Széchy-medencénél.

A leányok bronzmeccsét magabiztosan nyerte meg az UVSE – amely persze szeretett, nagyon szeretett volna később játszani. A döntőben. Igen ám, de a BVSC az elődöntőben legyőzte. Az a BVSC, amely aztán a fináléban az esélyesebb POLO SC-t is felülmúlta!

A felek két negyedig 6–6-ös döntetlenre álltak, ám a harmadikban „robbantott” Gruber Laura csapata. Ellenállhatatlan támadójátéka öt gólt eredményezett ebben a periódusban, a a kapuban pedig Lakatos Apolka villogott. Szépen haladt a győzelem felé a zuglói csapat, 12–9-es vezetésekor aztán megrázta magát a POLO SC. A beteg Rottler Antalt helyettesítő Törőcsik Attila felrázta még egyszer csapatát, az egyenlítésért is támadhatott, ám a végén nem járt sikerrel. A BVSC lett a bajnok, az érmeket dr. Faragó Tamás utánpótlás-kapitány adta át.

DSC_6461.JPGGruber Laura (BVSC):
„Igazából nem nagyon vannak szavak ilyenkor… Hatodik helyről jöttünk fel idáig, nagyon döcögős volt az őszünk, össze kellett érnie a csapatnak. Viszont tudtuk mindig, bármire képesek vagyunk. Erre a Négyes Döntőre úgy álltunk össze, ahogy megálmodtuk, igazi csapatmunkát láthattunk, mindenki mindenkiért harcolt. Hatékonyan tudtuk kikapcsolni ellenfeleink legveszélyesebb játékosait, tudtuk végig a saját taktikánkat játszani. A kapuban Lakatos Apolka, miként az UVSE elleni elődöntőben, a fináléban is kitett magáért, a mezőnyjátékosok közül azonban nem emelnék ki senkit, mert tényleg minden játékosunk megtette a magáét, közös diadal ez!”

Törőcsik Attila (POLO SC):
„Nagy önbizalommal készültünk erre a Négyes Döntőre. Az elődöntő a terveink szerint alakult, jó játékkal sikerült a fináléba jutni. A döntőben az a BVSC várt ránk, akitől egyszer már kikaptunk az idényben, igaz, csak ötméteresekkel. Azaz tudtuk, nehéz csata lesz. Sajnos a meccsen a csapatjáték nem úgy alakult, ahogy elterveztük, több kulcsfontosságú pillanatban hibáztuk, ezért nem sikerült nyerni. Gratulálok a BVSC-nek!”

BENU serdülő négyes döntő, Széchy-uszoda
Leányok

A 3. helyért:
UVSE–Szentes 18–11 (5–2, 4–2, 6–4, 3–3)
Gólszerzők:
Pap 4, Valentin 3, Faragó K. 3, Koppány 2, Lehoczky 2, Kurucz 2, Vida, Hajdú, ill. Stankovianska 3, Kozár 2, Korom 2, Szabó K., Káris, Kudella, Dömsödi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Döntő:
BVSC-Zugló–POLO SC 12–11 (2–2, 4–4, 5–2, 1–3)
Gólszerzők:
Utassy 4, Lantos 3, Alaksza 3, Faragó B. 2, ill. Muzsnay 4, Peresztegi 3, Ármai 2, Petőváry, Szabó N.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
Utánpótlás
serdülő ob
négyes döntő
fina four
BVSC