cover image
Egyéb
Utánpótlás

BENU serdülő fiú Négyes Döntő: nagy csaták lesznek – nálunk élőben nézheti!

2017. június 9. 17:44

A felek készülnek, az edzők érezhetően kicsit „altatnak”, avagy mindenki a bajnoki címre hajt. Az elődöntőben UVSE–Debrecen és KSI–Vasas csaták következnek.

A nagy sikerű ifi négyes döntő után itt az újabb hétvége, és itt az újabb Final Four! Ezúttal a legjobb serdülőcsapatok mérkőznek meg a bajnoki címért, az érmekért. Ezúttal is igazi vízilabda-ünnepre van kilátás, nem véletlen, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség így kívánja megadni a rangját a két sorozatnak. Sőt az eseményről élőképes közvetítést sugároz majd: ezen a felületen!

Ami a mostani hétvégét illeti: a fiúk között szombaton UVSE–Debrecen és KSI–Vasas elődöntőket rendeznek, míg vasárnap jöhet a két helyosztó, a bronzmeccs és a finálé. (A leányok négyes döntőjéről itt olvashat.)

Ezúttal is megkérdeztük a csapatok edzőit, miképpen készülnek az eseményre, mit várnak tőle.

Benczur Márton (UVSE):
„Sikerült megnyerni az alapszakaszt, aminek örültünk, ám jól tudjuk, ez nem garancia semmire. A múlt héten az ifik négyes döntője megmutatta, bármi megtörténhet. Éppen ezért szoros küzdelmeket várok, amelyeken bízom benne, nagyon odatesszük majd magunkat. A csapat nagy része több fonton is érintett volt a szezonban, a felek folyamatosan szerepelt az ifik között vagy éppen az ob I/b-ben, illetve két játékosunk, Dala Döme és Baksa Benedek a felnőttek között is bizonyíthatott már. Hasonlóan parádés eseményre számítok, mint az ifik esetében volt, ez is a vízilabda ünnepe lesz.”

Miroslav Bajin (Debrecen):

„Tulajdonképpen ezen a hétvégén egy másik, kétnapos szezon következik – ami eddig volt, az elmúlt. A negyedik helyről talán nekünk van a legkevesebb esélyünk bajnoki címet nyerni, de keményen készülünk. Főleg itthon edzettünk, játszottunk külföldi csapatokkal, és voltunk Egerben is. A csapatösszetartásról sokat beszéltünk, ezen sok múlik. Amit edzéseken csináltunk, az jó, ha ez visszaköszön a meccseken is, akkor igen is, van esélyünk bármire! Sokat számít, hogy az UVSE-t itthon legyőztünk, azaz bebizonyítottuk, nem verhetetlen csapat számunkra.”

Keszthelyi Tibor (KSI):

„Nem számolunk, nem foglalkozunk az esélyekkel, a lényeg a tisztes helyállás, hogy mindent kiadjunk magunkból, ami bennünk van. Ha ez sikerül, túl nagy bajunk nem lehet… Nem mellesleg rendkívül kicsi a differencia a csapatok között, érzésem szerint az UVSE és a Vasas pillanatnyi formája alapján talán kicsit előbbre tart, de ez nem jelent semmit.”

Kemény Kristóf (Vasas):

„Nagyon örülünk, hogy bejutottunk a négyes döntőbe, ami alapelvárás volt, és végül harmadik helyen zárva az alapszakaszt teljesítettük is. A döntőbe jutásért a KSI ellen játszunk, és nem mi vagyunk a párharc esélyesei, ugyanakkor nem feltett kézzel állunk ki ellenük! A KSI megnyerte a gyerek és az ifibajnokságot egyaránt, tele van válogatott játékosokkal, de mi azon leszünk, hogy alaposan megnehezítsük a dolgukat. Szeretnénk érmet szerezni ezen a hétvégén, ezért mindent megteszünk, és egyelőre csak és kizárólag az elődöntőre fókuszálunk.”

BENU serdülő négyes döntő, fiúk, Széchy-uszoda
A program

Július 10., szombat, elődöntő

UVSE–Debreceni VSE, 13:30
KSI SE–Vasas SC-Continental, 16:30

Július 11., vasárnap
A 3. helyért: 15:00
Döntő: 18:00

A leány program
Július 10., szombat, elődöntő

POLO SC–Szentes, 15:00
UVSE–BVSC-Zugló, 18:00

Július 11., vasárnap
A 3. helyért: 13:30
Döntő: 16:30
Vízilabda hírek
Utánpótlás
serdülő ob
négyes döntő
fina four