cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Jöhet Amerika – „Nem ijedünk meg!”

2017. június 9. 11:53

A sanghaji Világliga Szuperdöntőjében – miként beszámoltunk róla – Hollandia 8–7-es legyőzésével elődöntőbe jutott női válogatottunk. Nos, azóta kiderült, az Egyesült Államok lesz az ellenfél (13:00). Bíró Attila kiemelte a lányok játékát, illetve megemlítette, ennek a csapatnak nem kell tartania senkitől sem!

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk felettébb kemény, harcias csatában rossz kezdés (0–2) után hamar elkapta a ritmust, a nagyszünetben már 4–3-ra vezetett, és a záró menetre tovább növelte előnyét. A végén nagy izgalmak között Szücs Gabriella gólja jelentette végül a 8–7-es győzelmet Hollandia ellen. A jelentések szerint kiváló csapatjátékkal rukkoltak elő a mieink, Kasó Orsolya remekül védett, és miképpen Kína és Ausztrália ellen, a védekezést is dicsérni kell.

„Totálisan az ellenkezőjét kaptuk, mint amire számítani lehetett az elmúlt tíz nap során. A csapatot dicséri, hogy a játékvezetők által teljesen szétfújt mérkőzéshez sikerült jobban alkalmazkodnia. Igazi ütközet volt, amelyet a jobb védekezésünknek és Kasó Orsi remek kapusteljesítményének köszönhetően nyertünk meg – három és fél negyedig négy gólon tartottuk őket!” – értékelt Bíró Attila.

A szombati elődöntőben az olimpiai – és világbajnok, VL-címvédő Egyesült Államok lesz a mieink ellenfele. Az amerikaiak a negyeddöntőben magabiztosan 14–3-ra verték az ausztrálokat, a mérkőzés egyik játékvezetője Fodor Rajmund volt.
 
„A torna egyik kiemelkedő csapat után a másik legjobb, az Egyesült Államok következik. Ez a magyar válogatott mindenkit képes megverni, ebbe az amerikai csapat is beletartozik! Nem fogjuk tisztelni az eredményeiket, nem ijedünk meg, a döntőbe jutás a célunk!” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Az utolsó két utolsó napon a FINA TV adja élőben a neten a meccseket: ezen a felületen.

Női Világliga Szuperdöntő, Sanghaj
Negyeddöntő
Hollandia–Magyarország 7–8 (3–3, 0–1, 1–2, 3–2)

MAGYARORSZÁG:
Kasó – Czigány 1, Antal, Szilágyi 1, Szücs G. 1, Takács O., Illés 1, Keszthelyi 1, Tóth I., Bujka 2, Csabai 1, Somhegyi. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Holland gólszerzők: Klaassen 3, van der Sloot 2, Smit, D. Genee

A további eredmények
Negyeddöntő

Egyesült Államok–Ausztrália 14–3
Japán–Kanada 5–9
Oroszország–Kína 16–8

A további program – (az időpontok helyi idő szerint értendőek, zárójelben a magyar idő)
Június 10. – elődöntő

Kanada–Oroszország 17:40 (11:40)
Egyesült Államok–Magyarország, 19:00 (13:00)

Június 11. – helyosztók
A 3. helyért, 17:30 (11:30)
Döntő, 19:00 (13:00)
Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
kunshan
Sanghaj