cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Megvan! Hollandiát legyőzve elődöntősök vagyunk!

2017. június 9. 9:57

Női válogatottunk a sanghaji Világliga Szuperdöntőjében 8–7-re nyert a negyeddöntőben, így szombaton elődöntőt vívhat várhatóan az Egyesült Államok ellen!

„A hollandok elleni mérkőzés biztosan nehezebb lesz, de bárhogy is alakul, örülök, hogy velünk játszunk. Több mint egy éve nem játszottunk velük, épp itt az ideje! Nem véletlen, hogy a lányok is nagyon várják a meccset” – fogalmazott a szövetségi kapitány a negyeddöntő felvezetéséül. Bíró Attila tudta, hogy Sanghajban az első igazán éles parti következik, ráadásul miután ez már a negyeddöntő, tétje sem kevés van.

Az első negyed rögvest igazolta, amire számíthattunk: nagy csata, őrült küzdelem. Buza Balázs videoelemző jelentése szerint Szilágyi Dorottya, Bujka Barbara és Keszthelyi Rita talált be – igen ám, de az amúgy 2–0-val nyitó rivális sem tétlenkedett, s végül szintén három gólig jutott.

A második negyedben jobban koncentráltak a felek a védekezésre, a mieink segítették Kasó Orsolya „munkáját”, aki ezt meglovagolva jól védett. A nagy gyürkőzésben egyszer rezdült a háló: a gólt Csabai Dóra szerezte, így 4–3-as előnnyel mehettünk a nagyszünetre.

A folytatásban is iszonyatos küzdelem, fizikai attak ment a vízben. Felvették a mieink a kesztyűt, nem engedték közelebb ellenfelüket – sőt! Illés Anna és Bujka Barbara találataira csak egy holland válasz érkezett, így 6–4-gyel mentünk a záró menetre.

Ebben aztán a hatalmas harcban sikerült megőrizni az előnyt (a három holland gól mellett betalált Czigány Dóra és Szücs Gabriella), így 8–7-re nyert válogatottunk!

A szombati elődöntőben az olimpiai – és világbajnok, VL-címvédő Egyesült Államok lesz a mieink ellenfele, hiszen az amerikaiak a negyeddöntőben magabiztosan 14–3-ra verték az ausztrálokat, a mérkőzés egyik játékvezetője Fodor Rajmund volt. Az utolsó két utolsó napon a FINA TV adja élőben a neten a meccseket: ezen a felületen.

Női Világliga Szuperdöntő, Sanghaj
Negyeddöntő

Hollandia–Magyarország 7–8 (3–3, 0–1, 1–2, 3–2)

MAGYARORSZÁG: Kasó – Czigány 1, Antal, Szilágyi 1, Szücs G. 1, Takács O., Illés 1, Keszthelyi 1, Tóth I., Bujka 2, Csabai 1, Somhegyi. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Holland gólszerzők: Klaassen 3, van der Sloot 2, Smit, D. Genee

A további eredmények
Negyeddöntő

Egyesült Államok–Ausztrália 14–3
Japán–Kanada 5–9
Oroszország–Kína 16–8

A további program – (az időpontok helyi idő szerint értendőek, zárójelben a magyar idő)
Június 10. – elődöntő

Kanada–Oroszország 17:40 (11:40)
Egyesült Államok–Magyarország, 19:00 (13:00)

Június 11. – helyosztók
A 3. helyért, 17:30 (11:30)
Döntő, 19:00 (13:00)
Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
kunshan
Sanghaj