cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Munka, munka, munka – somorjai jelszó a férfiválogatottnál

2017. június 8. 17:15

Csapatunk nagyszerű körülmények között készül a szlovákiai X-BIONIC Sport Centerben – Märcz Tamás a csütörtöki sajtónyilvános edzés után elmondta, minden a tervek szerint halad.

Jelentjük, férfiválogatottunk háza táján minden rendben van! Na, jó, természetesen sajnálatos, hogy Mezei Tamás a sérült dobhártyája, Manhercz Krisztián pedig betegsége miatt néhány napig nem mehet vízbe, ám egyrészt ezen is túllendülnek majd az érintettek, másrészt ott vannak a társakkal (olyannyira, hogy a Szolnok centere előszeretettel látogatja a konditermet, és nem csupán azért, mert szemet gyönyörködtető a felszereltsége…), avagy valóban egységben az erő.

Az X-BIONIC Sport Center közel harminc olimpiai sportág igényeit kiszolgáló szlovákiai központban csodálatos körülmények között a vasárnap esti érkezés után hétfő reggel óta készül a csapat (itt kezdett női válogatottunk is), senkinek sem lehet panasza – és nincs is. A munka – mint Märcz Tamás szövetségi kapitánytól megtudtuk az interjúban, amely alább megtekinthető – két fázisban zajlott: azok, akik második hetüket „nyomják” némiképpen impulzívabb edzéseket végeztek, míg a BL Final Six résztvevők, akik a héten kezdtek, fokozatosan vették fel a ritmust.

Mostanra ért össze a két munkafolyamat” – fogalmazott a szakvezetőség (Gerendás György és Németh Zsolt is tevékenyen vett rész az edzésen), tehát már mindenki ugyanazt a melót végzi. Úszás, erősítés, egyéb vízi labdát vagy éppen nem labdás feladatok. És persze ott van Kenyeres András mentál tréner, aki a játékosokkal történő kiadós beszélgetések során a lelkeket, az önbizalmat erősíti.

A stáb – miként korábban beszámoltunk róla – kiegészült ugye Zala Györggyel, világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes kenusunkkal, aki nem számít újoncnak vízilabdás környezetben sem, hiszen korábban dr. Kemény Dénes munkáját is segítette a válogatottnál. Az erőnléti tréner a hírek szerint megdolgozatja kiadósan a társaságot, nem véletlen válaszolta a „Két edzés között mit csináltok?” kérdésre mosolyogva Bátori Bence: „Pihenünk!” No, igen, barcelonai világbajnokunk is megerősítette, az ilyenkor megszokott és szükséges munka van soron. Tekintettel arra, hogy mindezt fiatalok és rutinosabb játékosok egyaránt jó hangulatban végzik, voltaképpen némi túlzással észre sem veszik az urak, hogy éppen mekkora adagot teljesítettek… Bizonyosan nem kevés feladata lehet esténként (is) Illés Roland masszőrnek…

MVLSZ_Ferfi_edzotabor_Somorja_20170608_Madar_David_004.jpgA 30. születésnapját szerdán ünneplő Bisztritsányi Dávid (ezúton is Isten éltesse őt!) a süteményadagot a jövő heti hazai napokra időzíti – „Biztosra megyek” – mondta mosolyogva, avagy Somorján valóban első a munka. A sajtónyilvános csütörtöki edzésen Hesz Máté főtitkár és számtalan médiamunkás, írott sajtósok, rádiósok és tévések társaságában magunk is meggyőződhettünk erről.

A férfiválogatott 18-as vb-kerete:

Kapusok: Bisztritsányi
Dávid (OSC), Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A magyar férfiválogatott stábja
Szövetségi kapitány: Märcz
Tamás
Edzők: Gerendás György, Németh Zsolt
Erőnléti edző: Zala György
Orvos: dr. Gábor Antal
Gyúró: Illés Roland
Mentál tréner: Kenyeres András
Dietetikus: dr. Fritz Péter

17. FINA Világbajnokság – vízilabda

A FÉRFITORNA CSOPORTJAI
A-csoport:
Brazília, Montenegró, Kazahsztán, Kanada
B-csoport: Franciaország, Ausztrália, Olaszország, MAGYARORSZÁG
C-csoport: Spanyolország, Szerbia, Görögország, Dél-Afrika
D-csoport: Egyesült Államok, Japán, Horvátország, Oroszország

JÚLIUS 17., HÉTFŐ

9:30: Brazília–Kazahsztán
10:50: Montenegró–Kanada
12:10: Franciaország–Olaszország
13:30: Spanyolország–Görögország
17:30: Szerbia–Dél-Afrika
18:50: Egyesült Államok–Horvátország
20:10: Ausztrália–MAGYARORSZÁG
21:30: Japán–Oroszország

JÚLIUS 19., SZERDA

9:30: Franciaország–Ausztrália
10:50: Dél-Afrika–Görögország
12:10: Spanyolország–Szerbia
13:30: Oroszország–Horvátország
17:30: Egyesült Államok–Japán
18:50: Kanada–Kazahsztán
20:10: MAGYARORSZÁG–Olaszország
21:30: Brazília–Montenegró

JÚLIUS 21., PÉNTEK

9:30: Spanyolország–Dél-Afrika
10:50: Szerbia–Görögország
12:10: Egyesült Államok–Oroszország
13:30: Japán–Horvátország
17:30: Brazília–Kanada
18:50: Montenegró–Kazahsztán
20:10: Franciaország–MAGYARORSZÁG
21:30: Ausztrália–Olaszország

További program
Július 23., vasárnap

A nyolc közé jutásért:

C2–D3
C3–D2
A2–B3
A3–B2

Július 25., kedd

Negyeddöntő:

A1–C2/D3
B1– C3/D2
C1– A2/B3
D1–A3–B2

Július 27., csütörtök

Elődöntő:

A1–C2/D3 győztese–B1–C3/D2 győztese
C1– A2/B3 győztese–D1–A3–B2 győztese

Július 29., szombat

Döntő, a 3. helyért
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
somorja
vb
märcz