cover image
Egyéb
Utánpótlás

BENU leány ifjúsági bajnokság: a Szentes az aranyérmes

2017. június 4. 18:51

Végig vezetve nyerte meg a Szentes az UVSE elleni finálét a BENU ifjúsági leány bajnokságban, így a Farkas Tamara és Lekrinszki Gina vezette együttes lett az aranyérmes.

Noha az UVSE veretlenül nyerte meg az alapszakaszt, 8–7-re és 12–9-re nyert a Szentes ellen, a BENU női ifjúsági bajnokság döntőjében ebből kevés látszott. A szentesiek két gyors góllal kezdtek, sőt, az első negyed végén már 4–1-re vezettek a remekül játszó Farkas Tamara vezérletével. Ifjabb Tóth Gyula együttese a folytatásban is tartotta az előnyét, hiszen a félidőben is hárommal vezetett még.

A térfélcserét követően Mucsy Anna Mandula második góljával mínusz kettőre, Gyárfás Dorottya lövését követően pedig egyre zárkóztak fel a lila-sárgák, szóval parázs záró negyedre készülhettünk.

Ez pedig így is lett, a két gárda hatalmas elánnal vezette magát a küzdelmekbe, s mivel Lekrinszki Gina és Maczkó Lilla is jól állt a lábán a kapuban, a játékrész feléig nem változott az eredmény. Ekkor Mihály Kinga növelte kettőre a Szentes előnyét, egy percre rá viszont Mucsy Anna Mandula hozta újra közelebb az UVSE-t riválisához. Az utolsó percben viszont hiába került még emberfórba a lila-sárga együttes, Gyárfás Dorottya lövését Rybanska Natasa blokkolta, így a Szentes lett a bajnok!

A bronzérmet a Dunaújváros szerezte meg, miután 10–8-ra nyert a BVSC ellen, s egy pillanatig sem volt hátrányban a mérkőzés folyamán.

Ifjabb Tóth Gyula:Gratulálok a csapatomnak, sikerült őket úgy motiválni, hogy felszívják magukat a meccsre, ahogy ilyenkor kell. Az alapszakasszal ellentétben most több játékosom volt, akit be tudtam cserélni, akkor mindkét mecsen a harmadik negyedben fordított az UVSE, az első alkalommal az ob I-ben játszott a csapat fele, a másodiknál pedig elfogytunk. Tudtuk, hogy sikerülhet a győzelem a döntőben, számítottunk rá, hogy kemény mérkőzés lesz, de jó volt, nagyon örülök a sikernek.

Benczur Márton: – Megvoltak a lehetőségeink, a többit mindenki látta, gratulálok a Szentesnek, megérdemelten nyerték meg a bajnoki címet.

BENU ifjúsági négyes döntő, leányok, Széchy uszoda
Döntő
Szentesi VK–UVSE 7–6 (4–1, 2–2, 0–2, 1–1)
Vezette:
Marjay, Birri

Szentes: Lekrinszki – Szabó K., Farkas T. 4, Mihály 2, Tóth Cs., Urvári, Rybanska 1. Csere: Sebők, Dömsödi, Kudella. Edző: ifj. Tóth Gyula

UVSE: Maczkó – Herztka O. 2, Hidas, Gyárfás D. 1, Ádám, Kiss E., Mucsy 3. Csere: Vogt, Pap M., Faragó K. Edző: Benczur Márton
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 3. helyért
Dunaújvárosi FVE–BVSC-Zugló 10–8 (3–3, 4–3, 1–1, 2–1)
Vezette:
Kovács Cs. T., Bereczki

Dunaújváros: Horváth K. – Rompos 1, Huszti, Sajben N. 1, Vályi V. 2, Brezovszki 2, Mchunu 4. Csere: Fülöp, Pál, Sümegi, Sajben V. (kapus). Edző: Mihók Attila

BVSC: Trifán – Alaksza 1, Koncz 1, Király 1, Utassy 2, Faragó B., Besszer. Csere: Krnács, Tóth A. L., Bérczi, Ősz, Holub, Keresztes 3. Edző: Petrovics Mátyás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)


Vízilabda hírek
Utánpótlás