cover image
Egyéb

BENU ifi leány Négyes Döntő: UVSE–Szentes finálé következhet!

2017. június 3. 20:10

A BVSC-nek nem volt esélye, a Dunaújváros egyetlen góllal kapott ki. A vasárnapi bronzmeccset (14:30) és a finálét (17:30) is – miként az elődöntőket – élőben közvetítjük.

Mi tagadás, az UVSE nem bízta a véletlenre: a már a felnőtt-válogatottban is bemutatkozó Hertzka Orsolya két gólja nyitotta a leányok elődöntőjét, majd Vogt Vivienn és Faragó Kamilla talált be, így 4–0-s rajtot vett a jóval esélyesebb címvédő. A felnőtt bajnoki döntőben is bizonyító Utassy Janka kiharcolt ötösét Koncz Laura értékesítette, ám Kiss Eszter találata zárta az első negyedet. Az 5–1-es hátrányban lévő BVSC edzője, Petrovics Mátyás igyekezett felrázni csapatát, annak ellenére, hogy tisztában volt az erőviszonyokkal, többet, sokkal többet várt sajátjaitól. A második negyedre sikerült feljavulnia a BVSC-nek, ám az UVSE dominált ekkor is, kézben tartotta a partit, és fokozatosan növelte előnyét. A végén tíz lett közte (15–5), így az UVSE jutott elsőként a vasárnapi fináléba.

Benczur Márton (UVSE):
„Köszönöm szépen a lányoknak, büszke lehet rájuk Áts Berci, és az egyesület is. Készülünk a döntőre, hiszen ez már történelem, tudjuk, az a meccs teljesen más lesz. Mindenesetre a mai teljesítményünk több mint bíztató a finálét illetően.”

Petrovics Mátyás (BVSC):
„Tudtuk, hogy az UVSE nyolc-tíz góllal jobb, ettől függetlenül néhány játékosom teljesítményét, hozzáállását nem tudom elfogadni! Ezt szóvá is tettem a meccs után. Így nem lehet odaállni egy mérkőzésre sem. A vasárnapi bronzmeccs előtt többeknek is önkritikát kell gyakorolniuk, és lehetőségük van majd bizonyítani. Bízom bennem, bizonyítanak is!”

Fotó: MVLSZ

Fotó: MVLSZ

A másik elődöntőt Mihály Kinga azonnali gólja nyitotta, ám Brezovszki Gerda hamar egyenlített. Valódi presztízscsata zajlott a vízben, mindkét oldalon igyekeztek kihúzni az ellenfél méregfogát: az újvárosiak azon voltak, Lekrinszki Gina nehogy elkapja a fonalat, illetve szorosan őrizték a Farkas Tamara, Tóth Csenge duót, míg a szentesiek próbálták végig megakadályozni Vályi Vanda lefordulásait. Nem is nagyon bírtak egymással, egynél nagyobb nem is volt a különbség, sőt az első három negyed egyaránt 2–2-vel végződött. A negyedikben aztán csupán Tóth Csenge jutott gólig, itt is, ott is kimaradt több fór, ezzel pedig ifjabb Tóth Gyula csapata jutott a fináléba.

ifjabb Tóth Gyula (Szentes):
„Nehéz bármit is mondani… Nemrég 6–1-re vezettünk ellenük bajnokin, ezúttal meg a kaput sem találtuk el. Elképesztően dekoncentrált volt a társaság, őszintén szólva csoda, hogy nyertünk. A döntőben ennél több, sokkal több kell!”

Mihók Attila (Dunaújváros):
„Elsődleges célunkat, hogy jó, szoros meccset vívjunk a Szentessel, sikerült elérnünk. Amit kértem, megoldották a lányok, maximális erőbedobással játszottak. Sajnos győzni nem sikerült. Gratulálok ellenfelünknek!”

Vasárnap tehát UVSE–Szentes aranycsata következik, a bronzmeccsen pedig BVSC–Dunaújváros mérkőzéseket rendeznek. Miképpen az elődöntőket, úgy ezeket a mérkőzéseket is ÉLŐBEN KÖZVETÍTJÜK!

A FIÚK ELŐDÖNTŐIRŐL ITT OLVASHATNAK!

BENU ifjúsági négyes döntő, leányok, Széchy-uszoda

Elődöntő
UVSE–BVSC-Zugló 15–5 (5–1, 3–2, 4–0, 3–2)
Vezette:
Rubos K., Balázs K.

UVSE: Varga Cs. – Hertzka 6, Hidas 1, Gyárfás, Ádám 2, Kiss E. 1, Mucsy. Csere: Szabó V., Vogt 2, Pap 1, Faragó K. 2, Koppány, Hajdú, Maczkó (kapus). Vezetőedző: Benczur Márton

BVSC: Trifán – Koncz 2, Utassy, Bérczi, Faragó B., Besszer 2, Holub. Csere: Alaksza 1, Krnács, Tóth A.,Keresztes, Ősz, Király, Bruckner. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szentesi VK–Dunaújvárosi FVE 7–6 (2–2, 2–2, 2–2, 1–0)
Vezette:
Csanádi Zs., Homonnai D.

SZENTES: Lekrinszki – Szabó K. 1, Farkas 1, Mihály 2, Tóth Cs. 1, Urvári 1, Rybanska. Csere: Sebők 1, Kozár, Dömsödi, Korom, Lantos, Kudella. Vezetőedző: ifj. Tóth Gyula

DUNAÚJVÁROS: Sajben V. – Pál, Huszti, Sajben N., Vályi V. 3, Brezovszki 3, McHunu. Csere: Rompos, Fülöp, Dorak, Tamás, Sümegi. Vezetőedző: Mihók Attila

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A vasárnapi program
A 3. helyért:

BVSC-Zugló–Dunaújvárosi FVE, 14:30

Döntő:
UVSE–Szentes, 17:30

A vasárnapi fiú program
A 3. helyért:

Ferencváros–BVSC-Zugló, 16:00

Döntő:
KSI SE–Vasas SC-Continental, 19:00
Vízilabda hírek
ifi ob
négyes döntő
fina four
uvse