cover image
Egyéb

BENU ifi leány Négyes Döntő: esélyes a UVSE, de… - nálunk élőben nézheti!

2017. június 1. 16:57

A címvédő ismét a győzelemre tör, a riválisok edzői is elismerik, a bajnokság favoritja, mindazonáltal mindenki fogadkozik, egyetlen meccsen bármi megtörténhet. A vízilabda ünnepe lesz a Margitszigeten, ahol a fiúk és a lányok négy legjobb csapata küzd az érmekért! Az eseményről élőképes közvetítést sugárzunk!

A fantasztikus sikerű Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntője után, íme, itt a következő rangos esemény: a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a Széchy-medencében a hétvégén az ifjúsági bajnokságok Négyes Döntőjére kerül sor, egy hét múlva pedig a serdülők Négyes Döntője következik!

Igazi vízilabda-ünnepre van kilátás, nem véletlen, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség így kívánja megadni a rangját a két sorozatnak. Sőt az eseményről élőképes közvetítést sugároz!

Ami a mostani hétvégét illeti: a lányok között szombaton UVSE–BVSC és Szentes–Dunaújváros elődöntőket rendeznek, míg vasárnap jöhet a két helyosztó, a bronzmeccs és a finálé. (A fiúk négyes döntőjéről itt olvashat.)

Megkérdeztük a csapatok edzőit, miképpen készülnek az eseményre, mit várnak tőle.

Benczur Márton (UVSE):
„Nehéz kenyér Bercit helyettesíteni. Lehet, hogy esélyesnek kiáltanak ki bennünket, de nem érdemes latolgatni. Ez a Négyes Döntő, bármi megtörténhet. Ki gondolta volna például, hogy az Euroligát a Kirsihi nyeri meg? Természetesen azon leszünk, hogy ne történhessen meg bármi, bízom is abban, a lányok meg tudják oldani mind a két nap során a rájuk váró feladatot, ugyanakkor nem árt hangsúlyozni: a másik három csapat is remek játékerőt képvisel. Ismerjük jól az elődöntős ellenfelünket, a BVSC-t, Ipacs Barbival, illetve Tóth Zolival és Ábel Zolival közösen készítjük fel a csapatot Azt beszéltük meg, hogy semmiféleképpen sem kell megnyerni a bajnokságot, sokkal inkább akarni, azaz nem szabad teherként megélni ezt a két napot. Sok játékosnak az utolsó lehetősége ebben a korosztályban, ünnepként kezeljük a hétvégét, mindent megteszünk, hogy a végén mi is ünnepelhessünk.”

Petrovics Mátyás (BVSC):
„Őszintén bevallom, mi a Póló SC-vel, a Tatabányával és az Egerrel harcoltunk azért, hogy részvevői lehessünk a Négyes Döntőnek – ezt elértük, és ezzel már ebben a korosztályban elégedettek vagyunk. Az UVSE kimagaslik a mezőnyből, hatalmas meglepetés lenne, ha nem nyerné meg a bajnokságot. Azt szeretném, ha jó meccset vívnánk ellene az elődöntőben, amennyire csak lehet, megnehezítenénk a dolgát, hogy aztán másnap az éremét harcolva esetleg sikeresek legyünk. Nagyon jó dolog, hogy a nyolc legjobb ificsapat egy helyen, a varázslatos Margitszigeten dönti el a bajnokság sorsát, igazi vízilabda-ünnep lesz, amelynek részesei lehetünk.”

Mihók Attila (Dunaújváros):
„Az utánpótlás-bajnokságokra igaz, hogy az erőviszonyok abszolút látszódnak. Ebben a szezonban UVSE, Szentes, Dunaújváros, BVSC a sorrend, meglepetésnek tartaná, ha ez bárhol is borulna. Ez nem azt jelenti, hogy a magunk részéről nem teszünk meg mindent a Szentes elleni elődöntőben! Ellenfelünknél azonban a korosztály kimagaslóan legjobb kapusa, Lekrinszki Gina véd, aki akár egyedül is képes megnyerni a meccset csapatának. Készülünk egész héten, és bízom benne, azok a játékosok, akik a felnőtt csapatban már bizonyítottak – gondolok itt Vályi Vandára és Slingire – extra motivációval fel tudják magukat szívni, mert akkor talán bármi megtörténhet.”

Ifjabb Tóth Gyula (Szentes):
„Nehéz szezon végén járunk, játékosaink a felnőtt mezőnyben is szerepeltek, sőt végigjátszották azt, nem volt könnyű dolguk. Igyekszünk erre a Négyes Döntőre melléjük a legjobb fiatalabbak minőségben felzárkóztatni, ezen dolgozunk az egész héten. A célunk megnyerni a bajnokságot! Ehhez elő lépésben a Dunaújvárost kelt legyőznünk, ami nem feltétlenül egyszerű feladat, de nem is teljesíthetetlen. A saját játékunkra van szükség, okosan, higgadtan kell csinálni a dolgunkat. A döntő aztán megint más lapra tartozna, várhatóan az UVSE lenne az ellenfél. De miután erre a hétvégére 14-es kerettel utazunk, amire még nem volt példa a szezonban, azt mondom, ott is lenne esélyünk – főleg, ha sikerül a fiatalabb játékosainkat vérmesebbé tenni.”

BENU ifjúsági négyes döntő, lányok, Széchy-uszoda
A program

Július 3., szombat, elődöntő

UVSE–BVSC-Zugló, 16:00
Szentes–Dunaújvárosi FVE, 19:00

Július 4., vasárnap
A 3. helyért: 14:30
Döntő: 17:30

A fiú program
Július 3., szombat, elődöntő

Vasas SC-Continental–BVSC-Zugló, 14:30
KSI SE–Ferencváros, 17:30

Július 4., vasárnap
A 3. helyért: 16:00
Döntő: 19:00

Vízilabda hírek
ifi ob
négyes döntő
fina four
uvse