cover image
Egyéb

BENU ifi fiú Négyes Döntő: esélyes a KSI, de… - nálunk élőben nézheti!

2017. június 1. 16:55

A címvédő edzője, Horváth János nem véletlenül óvatos, jól tudja, a másik három együttes, a Vasas, a BVSC és a Ferencváros egyaránt veszélyes ellenfél. A vízilabda ünnepe lesz a Margitszigeten, ahol a fiúk és a lányok négy legjobb csapata küzd az érmekért! Az eseményről élőképes közvetítést sugárzunk!

A fantasztikus sikerű Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntője után, íme, itt a következő rangos esemény: a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a Széchy-medencében a hétvégén az ifjúsági bajnokságok Négyes Döntőjére kerül sor, egy hét múlva pedig a serdülők Négyes Döntője következik!

Igazi vízilabda-ünnepre van kilátás, nem véletlen, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség így kívánja megadni a rangját a két sorozatnak. Sőt az eseményről élőképes közvetítést sugároz!

Ami a mostani hétvégét illeti: a fiúk között szombaton Vasas–BVSC és KSI–Ferencváros elődöntőket rendeznek, míg vasárnap jöhet a két helyosztó, a bronzmeccs és a finálé. (A lányok négyes döntőjéről itt olvashat.)

Megkérdeztük a csapatok edzőit, miképpen készülnek az eseményre, mit várnak tőle.

Plézer János (Vasas):
„Csendben, itthon készülünk, igyekszünk minél jobban ráhangolódni a hétvégére. Van két játékosunk, Bencz Rolf és Burián Gergő, aki a felnőtt csapatunkból csatlakozik hozzánk, velük próbáljuk újra építeni az egységet. Természetesen csak a BVSC elleni elődöntőre készülünk, noha merészebb terveink vannak. Létezik egy alapjátékunk, amiben hiszünk, erre építve igyekszünk sikerrel járni. A szezon során kétszer legyőztük a zuglóiakat, talán kijelenthető, mi vagyunk a meccs esélyesei. De ez nem azt jelenti, hogy nyomás lenne rajtunk! Azt mondtam a gyerekeknek, hogy legyen példa a Final Sixen a Recco ellen játszó Jug Dubrovnik, amelyen jó kedvvel, teher nélkül, mégis motiváltan vízilabdázott, mert ünnepnek tekintette a három napot. Nos, így vagyunk mi is ezzel a Négyes Döntővel.”

Derekas Szilárd (BVSC):
„Triesztben és Koperben készültünk, olasz U20-as csapattal kétkapuztunk. Készültünk a hétvégére, közben nagyon jól éreztük magunkat, igyekeztünk föltöltődni, együtt lenni. Optimális hangulatban várjuk a ránk váró feladatokat. Tudni kell, hogy a papírforma egyértelműen a Vasas mellett szól, náluk kiváló ’98-as születésű játékosok is vannak, míg nálunk fiatalabbak próbálják felvenni a versenyt. De természetesen nem feltett kézzel megyünk, az a célunk, hogy megnehezítsük ellenfeleink dolgát – nem kicsit, nagyon!”

Horváth János (KSI):
„Magabiztosan, veretlenül nyertük az alapszakaszt, ez azonban nem jelent semmit, mert szombaton egy új bajnokság kezdődik, ahol, ha nem figyelünk, akár negyedikek is lehetünk! Mint a bajnoki cím védőjének, nem lehet más célunk, mint a címvédés. Veszélyes agresszív csapat a Ferencváros. Az alapszakaszban egyszer simán (13–3), egyszer döcögősen (15–9) legyőztük, de ezekből az eredményekből nem szabad semmi következtetést levonni. Magunkra kell figyelni, hogy a játékunk rendben legyen! Final Four, más műfaj, nagyon résen kell lennünk.”

Péter Imre (Ferencváros):
„Ugyan a KSI erősebbnek tűnik nálunk, de mondhatom, a teljes mezőnyből kiemelkedik, de ez mégsem jelenti azt, hogy előre oda lehet neki adni az aranyat. Egy mérkőzésen bármi előfordulhat, mi azon vagyunk, hogy mi legyünk a meglepetéscsapat. Elsősorban saját csapatunkkal, saját játékunkkal foglalkozunk, nem kimondottan a KSI ellen készülünk. Önmagában jó eredmény, hogy az UVSE-t és az Egert is megelőzve eljutottunk a Négyes Döntőig, ám gyorsan hozzáteszem: ezt el is vártunk magunktól. Minimum egy meccset feltétlen szeretnék megnyerni a hétvégén, így akaratos Fradi játszik majd mindkét nap.”

BENU ifjúsági négyes döntő, fiúk, Széchy-uszoda
A program

Július 3., szombat, elődöntő

Vasas SC-Continental–BVSC-Zugló, 14:30
KSI SE–Ferencváros, 17:30

Július 4., vasárnap
A 3. helyért: 16:00
Döntő: 19:00

A lány program

Július 3., szombat, elődöntő

UVSE–BVSC-Zugló, 16:00
Szentes–Dunaújvárosi FVE, 19:00

Július 4., vasárnap
A 3. helyért: 14:30
Döntő: 17:30
Vízilabda hírek
ifi ob
négyes döntő
fina four
ksi