cover image
Egyéb

Szép kis este lesz: Zvezda–Jug döntő a BL-ben

2013. május 31. 22:32

Ahogy az várható volt, a Crvena Zvezda nyerte a második elődöntőt Belgrádban, 9-5-tel intézve el a Barcelonetát.

A szerbek nem adtak kegyelmet a spanyoloknak, akik a második és a negyedik negyedben is „besültek”, így végül négygólos vereséget szenvedtek.
A „páratlan” negyedekben relatíve hatékonyak kapaszkodtak a barcelonaiak, hiszen a nyitó nyolc percben 50 másodperc alatt egyenlítettek 0-2 után, majd a harmadikban háromszor is visszakapaszkodtak egy gólra. Ám ez is mutatja, csupán fellángolásaik voltak, miközben a Zvezda elég hatékonyan vízilabdázott, gyakorlatilag megingások nélkül.
A második negyedben horpadt be először a Barceloneta: ekkor egy több mint hatperces fogáskeresés után Dusko Pijetlovics lőtt egy zseniális gólt centerből, majd a szerb válogatott másik nagyágyúja, Andrija Prlajnovics szerzett egy pszichés szempontból fontos gólt, 3 másodperccel a nagyszünet előtt (4-2).
A spanyolok nem adták fel, ők lőtték az elsőt, és volt válaszuk 5-3 és 6-4 után, kapusuk, Daniel Lopez azonban bizonytalanabb volt a szokásosnál, avagy megakadt mögötte néhány olyan lövés is, ami háríthatónak tűnt. 7-5 után nem érkezett több spanyol gól – sem a harmadik részben, sem a negyedikben, a meccs utolsó 13 percében nem sikerült a hálóba találniuk. A szerbek eközben eldöntötték a meccset: Vapenski briliáns egyéni alakításával 8-5-re alakult az állás, és érezhető volt, innen már nem lesz visszaút. Nem is volt, a Zvezda még egyszer csöngetett, a vége így 9-5 – szép kis vircsaftnak ígérkezik a szerb-horvát végjáték szombat este.

Dejan Szavics, a Crvena Zvezda edzője
„Jól játszottunk, tudtuk, a Barceloneta erőssége abban rejlik, ha a saját ritmusukban tudnak játszani. Miután sikerült ezt megtörni, nyert ügyünk volt. A másik fontos eleme a sikerünknek az emberhátrányos védekezés volt: ez remekül működött.”

Santi Fernandez, a Barceloneta edzője
„Egy negyedig játszottunk jól, utána egyre több gondunk akadt a támadásban. Túl sok pontatlan lövésünk volt, fölé-mellé, erre ment rá a mérkőzés. Meg aztán nem igazán tudtunk mit kezdeni a szerbek védekezésével, ahogy a centerekkel bánnak, az nem kedvezett nekünk... De a Zvezda erős csapat, és ezt most is bebizonyította.”
Crvena Zvezda (SRB) - C.N. Atletic-Barceloneta (ESP) 9-5 (2-2, 2-0, 3-3, 2-0)
Gólszerzők: Strahinja Rasovic 3, Dusko Pijetlovic 2, Andrija Prlainovic 2, Sava Randjelovic, Boris Vapenski ill. Josip Vrlic 2, Marc Minguell 2, Ruben de Lera
CZ2.jpg  
CZ3.jpg
Vízilabda hírek
crvena zvezda
barceloneta
santi fernandez
dejan savic
pijetlovic
rasovic
vapenski
final four
jug