cover image
Egyéb

Jöhetnek az izgalmas helyosztók!

2017. április 23. 9:38

Az E.ON férfibajnokság felsőházában eldőlt, ki-kivel csatázik: a döntőben Eger–Szolnok, a 3. helyért OSC–FTC, az 5. helyért Miskolc–BVSC, a 7. helyért Szeged–Vasas párharcokra kerül sor. Április 29-én szombaton kezdődik a menet!

Már „csak” a helyosztók vannak hátra a bajnoki felsőházban – az idézőjel természetesen jelzésértékű, hiszen olyan csaták következnek, amelyek érmeket, nemzetközi kupaindulásokat döntenek el.

Az OSC fantasztikus meccset vívott a szombati ki-ki elődöntőben a Szolnokkal, többször is vezetett két góllal, de a bajnok az utolsó negyedben a maga javára fordította a partit. Ebben nagy szerepe volt Kardos Gergelynek, aki a lecserélt Nagy Viktor helyén nagyon elkapta a ritmust, 70%-os hatékonysággal védett – és megfogta a végén emberhátrányban az utolsó OSC-lövést is, ami után kezdődhetett a hazai ünneplés.

„Nem egyszerű bármit is mondani… – sóhajtott nagyot Tóth László, az OSC vezetőedzője, utalva többek között arra, hogy bizony közel, nagyon közel járt csapata a fináléba jutáshoz. – Nem volt különbség a két együttes között, apróságok döntöttek. Büszke vagyok a játékosaimra.”

Szolnoki kollégája, Cseh Sándor is elismerte, bármi megtörténhetett volna („Ha valaki azt mondja, hogy az OSC megérdemelte volna a döntőbe jutást, igaza van, de ha valaki más viszont azt mondja, hogy a Szolnok is megérdemelte a döntőbe jutást, annak is igaza van”), ugyanakkor kiemelte csapatának akaratát, tartását is.

Érdekesség, a két együttes szerdán újra összeméri erejét Szolnokon – a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének mérkőzését a már biztos csoportelső bajnokcsapat voltaképpen tét nélkül játszhatja, miközben az OSC-nek még a továbbjutásért harcol. Amennyiben nyer, és az Olympiakosz is győz Bresciában, megvan a harmadik helyezés.

No, de visszatérve a bajnoksághoz: eldőlt tehát, hogy a minden bizonnyal április 29-én szombaton rajtoló fináléban (a tévéközvetítés miatt változás elképzelhető) Eger–Szolnok párharc veszi kezdetét, méghozzá három nyert mérkőzésig.

A Bajnokok Ligája-indulást érő 3. helyért az OSC a Ferencvárossal játszhat – ez az ütközet az egyik fél második győzelméig tart – a játéknapok: április 29., május 6., május 10.

Nagy a tétje az 5. hely megszerzésének is, hiszen ez a helyezés még nemzetközi kupaszereplést ér (Euro Kupa) – a Miskolc és a BVSC szintén két győzelemig tartó párharcban dönt erről. A játéknapok: április 29., május 6., május 10.

A 7. helyért ugyanezeken a napokon a Szeged és a Vasas harcol egymással.
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
elődöntő
szolnok
osc
eger
döntő
helyosztók