cover image
Egyéb

Öldöklő csata után a Szolnok a fináléban

2017. április 22. 19:40

Nagyot játszott az OSC, többször is két góllal vezetett, ám az utolsó negyedben végül fordított a Cseh Sándor irányította bajnok, így 10–9-re győzött, és bekerült a döntőbe. Azaz ezúttal is Eger–Szolnok aranycsata következhet.

Miképpen élőképes közvetítésünkön beszámoltunk róla (a mérkőzés itt visszanézhető!), remekül kezdett az OSC: Drasko Brguljan „betett” egy fórt, és Salamon Ferenc is betalált, méghozzá akcióból. A bajnok három emberelőnyös helyzetet is parlagon hagyott, avagy jól zárt a vendégek védelme, és Bisztritsányi Dávid is hozta magát.

Az első negyed vége azonban úgy tűnt, Cseh Sándor csapatáé lesz, hiszen két szerb olimpiai bajnok, Milan Alekszics és Andrija Prlainovics is megrázta magát – na de Salamon postafordultával válaszolt, így 3–2-re a fővárosiak nyerték a felvonást.

Sőt a folytatásban elléptek újra kettővel (Salamon remekül játszott), ám hazai oldalon Vámos Márton is elkezdte góljainak gyártását: a balkezes nehéztüzér két akciógóllal egyenlített. Igen ám, de a Tóth László irányításával megtáltosodó OSC nem tört meg, Bátori Bence és Kovács Gábor is bevette Nagy Viktor kapuját akcióból. A nagy hirigben Aaron Younger is akcióból szépített, így egygólos vendégvezetéssel fordultak a felek.

Egy Német Toni által kibrusztolt fórt Bátori váltott gólra (a kapuban ekkor már Kardos Gergely állt, ő váltotta Nagy Viktort), újra kettővel vezetett az OSC. A forgatókönyv nem változott: a Szolnok következett, igaz, „csak” egy Vámos-góllal. Mindkét oldalon lett volna lehetőség a gólszerzésre, ám sem itt, sem ott nem jött össze – szolnoki oldalon Kardos bravúrosan védett.

A döntés a záró negyedre maradt, amelyben az első szó Youngeré volt (fórban) – ám kisvártatva Gór-Nagy Miklós akciógólja után újra vezetett az OSC! Utoljára. Utoljára, mert előbb Zsivko Gocics lőtt be egy fórt, majd centerben Kis Gábornak ítéltek ötméterest, amelyet Varga Dénes lőtt be. Az öldöklő, remek színvonalú, fordulatokban gazdag mérkőzésen Mezei Tamás is fórt „hozott a szolnoki konyhára”, Vámos pedig belőtte – 1:24-gyel a vége előtt 10–8 állt a táblán. Az OSC erejét bizonyítja, még így is majdnem döntetlenre mentette a meccset! Zalánki Gergő szépített fórból, majd a jó védekezés után attak indult a tízedik gólért. Zalánkiról kiállították Hangay Zoltánt, Salamon lövését azonban kiütötte a 70 százalékos hatékonysággal (!) védő Kardos Gergely, aki tevékeny részt vállalt abból, hogy a címvédő mérkőzhet az Egerrel a fináléban.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: – Ha valaki azt mondja, hogy az OSC megérdemelte volna a döntőbe jutást, igaza van, de ha valaki más viszont azt mondja, hogy a Szolnok is megérdemelte a döntőbe jutást, annak is igaza van. Keményen küzdött ellenfelünk, és végig nagyon jól játszott a mérkőzésen, de a mi csapatunk is végig nagy akarattal játszott a sok kiállítással tarkított összecsapáson, úgy érzem, hogy ez inkább a vendégeknek tett jót. Most már készülhetünk a döntőre és a szerdai BL-mérkőzésre, amikor az OSC-vel mérjük össze majd ismét az erőnket.

Tóth László, az OSC vezetőedzője:
– Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondanom, de büszke vagyok mind a tizennégy játékosunkra. A mérkőzés elején jobban jöttünk ki a sok kiállításból, a végén pedig a szolnoki csapatnak jöttek jobban a kiállítások. Tulajdonképpen apróságok és egy Kardos Gergely-védés döntött a végjátékban.

E.ON férfibajnokság, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda 10–9 (2–3, 3–3, 1–1, 4–2)
Gólszerzők:
Vámos 4, Younger 2, Varga Dénes, Gocics, Alekszics, Prlainovics, ill. Salamon 3, Bátori 2, Zalánki, Kovács G., Gór-Nagy, Brguljan
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 a Szolnok javára
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
elődöntő
szolnok
osc