cover image
Egyéb

Bombasztikus hír: vb-n az aranycsapat!

2017. április 18. 16:44

Millennium csapatnéven vízbe ugrik a margitszigeti masters világbajnokságon az a generáció, amely oly sokáig elkényeztetett bennünket, avagy augusztus 7–13. között újra varázsolnak majd az olimpiai bajnokok!

… és akkor szólhat majd az „Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat!”

Szóljon, mert a hír friss, a hír bizonyosan sokakat megmozgató, a hír, mondjuk ki, szenzációs: Millennium csapatnéven ott lesz dr. Kemény Dénes válogatottja a 17. FINA Masters Világbajnokságon (augusztus 7–20., a vízilabdát 7–13. között rendezik) a Margitszigeten!

Igen, igen, újra vízbe ugrik, újra tétmeccsen ugrik vízbe a sok kedvenc, nevezetesen Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila, és ott lesz a kispadon Kemény Dénes mellett Kósz Zoltán is!

Csoda, hogy már most libabőrös lesz az ember?

„Már edzéstervünk is van – erősítette meg a hírt Kósz Zoltán, aki saját szerepével kapcsolatban mosolyogva így fogalmazott: „Elsősorban, mint edző szerepelek ebben a csapatban. Egyrészt én vagyok a legidősebb, a legrégebben kint a vízből, edzés nélkül – persze tudom, ez nem látszik, de viszont érzem magamon… A létszámlimit is a padra űz, ami legalább olyan megtisztelő, arról nem beszélve, hogy a legfontosabb, hogy ott legyek a csapattal, ne maradjak ki ebből a történetből.”

Sydneyi bajnokunk elárulta, még ősszel pattant ki a gondolat, hogy esetleg el kellene indulni a masters vb-n, tekintettel arra, hogy a +40-es kategóriát mintha rájuk szabták volna, és ugye a Margitszigeten hazai környezetben jó volna újra együtt lenni. Biros Péter gálája is impulzust adott a nevezéshez, amely azok után, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség is a nevezés mellé állt, végül megtörtént.

mile2.jpg„Keveset találkozunk egymással, amikor együtt vagyunk, nagyon jól érezzük magunkat. Ez az esemény nagyszerű alkalom ahhoz, hogy újra jókat beszélgessünk, egymásra hangolódjunk. Rengeteg szubjektív érzés kavarog az emberben ennek kapcsán. Csak elteltek az évek, kinek nyolc-kilenc, kinek talán kevesebb, kinek több, de egy biztos: a lelkesedésünk még mindig óriási. Most visszamehetünk majd egy kicsit az időben, kapunk az élettől még egy esélyt, hogy újra átéljük a fantasztikus éveket. És aki ismer bennünket, az tudja, sportérték szempontjából is igyekszünk majd emlékezetessé tenni ezt az augusztusi hetet, azaz nyerni akarunk majd. Hogy mindez a vízben mire lesz elég, meglátjuk, de abban biztos vagyok, mindannyian jól érezzük majd magunkat. És reméljük, a közönség is.”

Speciel ez utóbbira is fogadni mernénk! A csapat színre lépése várhatóan sokakat, nagyon sokakat csak majd ki a Margitszigetre, hiszen a mai napig érezhető az urak iránti tisztelet, szeretet. Miképpen Kósz Zoltán ezzel kapcsolatban megjegyezte: „Tizenhat éve hagytam abba a komoly szintű vízilabdát, de nincs olyan társaság, amelyben ne ismernének meg. Ha ez velem így van, akkor még szóba sem kerültek a többiek…”

Az említett edzéseken speciel ő is vízbe ugrik majd alkalomadtán, sohasem lehet ugye tudni – „Ebből sem szeretnék kimaradni, már a tréingek is nagy élményt jelentenek, arról nem beszélve, hogy kíváncsi vagyok, miként működnek az idegpályák…”

mile1.jpgEz utóbbi téren sok meglepetés nem érheti saját magával kapcsolatban dr. Kiss Gergely, lévén háromszoros olimpiai bajnokunk még mindig aktív, küzd, harcol a Honvédban, és csapatával éppen a Debrecen elleni rájátszás-meccsre készül. „Az első számú motiváció, hogy újra együtt legyünk – tette hozzá a nyári „kalanddal” kapcsolatban. – Év közben erre ritkán van alkalom, szinte kivitelezhetetlen, hiszen mindannyiunknak sok a munkája, és egymástól távol vagyunk, éppen ezért ez a masters világbajnokság remek apropó, hogy újra találkozzunk. Az egymás iránti tisztelet, a bajtársi ösztönök úgymond fel tudnak újra paprikázódni, ami arra ösztökéli majd a csapatot, hogy megpróbáljon jó eredményt elérni. A mezőny lutri, hiszen akár baráti társaságok, régi klubtársak állhatnak össze fantázia néven, egy biztos: mi különlegesnek számítunk, hiszen komplett válogatott generáció áll össze.”

Gergő – mint a csapat legfiatalabb mezőnyjátékosa – a következő egy hónapban klubjában edz heti 6-7 alkalommal, fel is vetettük neki mosolyogva, hogy húzóembernek kell majd lennie, amire így reflektált: „Természetesen extra terhet szívesen magamra vállalok, ha szükség van rá, viszont ismerve a többieket, biztos vagyok benne, nem lesz gond a formával.”

Ami a showt illeti: balkezesünk is meglepődne, ha nem érdekelne sok embert majd, hogy milyen a csuklója manapság a volt sztároknak, ergo meglátása szerint is nem mindennapi hangulatra van kilátás. „Félretesszük majd valamelyest a nyár utolsó szakaszában a kötelezettségeinket, erre a világbajnokságra készülünk, és igyekszünk örömet okozni az embereknek. És mi is jól érezzük majd magunkat.”

Maradjunk annyiban, már alig várjuk!
Vízilabda hírek
masters
masters vb
millennium
kósz
kiss
kemény dénes