cover image
Egyéb

Keményen küzdött az OSC, de a Szolnok kiharcolta a győzelmet

2017. április 15. 19:26

A harmadik negyedben még vezetett Szolnokon az OSC, a végén azonban jobban bírta erővel a címvédő, és megszerezte első győzelmét az elődöntőben, s így egy sikerre került a finálétól.

Öt percre sem volt szüksége az OSC-nek ahhoz, hogy általános meglepetésre 3–1-es előnybe kerüljön a Tiszaligetben, miután Andrija Prlainovics emberelőnyos góljára Salamon Ferenc válaszolt, majd Zalánki Gergő duplázott. A vendégegyüttes így egyértelműen jelezte, hogy hiába esélyesebb a címvédő, hiába van három hiányzója, egy pillanatig sem adja fel az elődöntőt. Ráadásul Tóth László gárdája a folytatásban sem lankadt, 4–3-ra és 5–4-re is vezetett, sőt a szünetben is egálra álltak a felek. Még úgy is, hogy a Dózsa ötször került emberelőnybe (s kiharcolt egy ötméterest is), míg az OSC csak kétszer, így a vendégek akciógólokkal tartották a lépést.

Sőt, a harmadik negyed elején ismét az OSC került előnybe, a vendége harmadik emberelőnyének lejárta utáni másodpercben lőtt Nagy Viktor kapujába, igaz, az továbbra is kérdés volt, hogy a mindössze négy cserejátékossal felálló újbudaiak meddig bírják erővel. Nos, erre tökéletes válasz volt, hogy a harmadik negyed végén csak eggyel vezetett a Szolnok pedig a vendégek a játékrész derekán a kipontozódó Gór-Nagy Miklóst is elveszítették már addigra.

Az persze látszott, hogy kezd fogyni a szufla a vendégeknél, hiszen akadoztak a támadások, átvette a vezetést a Szolnok, sőt előbb Varga Dénes, majd Andrija Prlainovics góljának köszönhetően kettővel is ment a bajnoki címvédő. Két és fél perccel a vége előtt még Tóth László időt kért, de az akció végén Bátori Bence fölé lőtt, az ellentámadásból pedig a Szolnok emberelőnyt szerzett, majd annak lejárta után Zsivko Gocics volt eredményes, és a maradék másfél percben már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a Szolnok.

A Dózsa így 6–3-ra vezet és szerdán kiharcolhatja a döntőbe jutást, míg OSC-siker esetén harmadszor is összecsapnak a felek.
 
Cseh Sándor:„A legfontosabb, hogy nyertünk, de ami a játékunkat illeti, elég mélyről kezdjük a rájátszást. Azt szoktam mondani, hogy a csapatvédekezést, az egyéni összpontosítást a blokkok száma tükrözi a legjobban, és a harmadik negyed végén mindössze egy blokkolt lövésünk volt. Ettől függetlenül hajtottak a játékosok, azonban nem szabad úgy hozzáállni, hogy van ilyen meccs, mert két hete Egerben is hasonló színvonalon játszottunk. Magunkba kell nézni, és a következő hetekben azon dolgozni, hogy a játékunk nívója fentebb emelkedjen.” 

Tóth László:„Jó mérkőzés volt, a nézők megkapták a pénzükért a látnivalót. Az elején a Szolnok jól játszotta meg a centereit, kiállításokat kaptunk, az emberhátrányok kivédekezése pedig jelentős energiákat emésztett fel. A harmadik negyedben több kihagyott emberelőnyünk is volt, ha azokat belőjük, még tovább tudunk versenyben maradni. A végjátékra pedig elfáradtunk.”


E.ON férfibajnokság, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda 13–10 (2–3, 4–3, 3–2, 4–2)
Gólszerzők:
Prlainovics 4, Varga Dénes 3, Vámos 2, Alekszics 2, Mezei, Gocics, ill. Zalánki 3, Salamon F. 3, Kovács Gábor 2, Bátori, Nemet T.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6–3 a Szolnok javára
Vízilabda hírek
szolnok osc elodonto