cover image
Egyéb

Női ob I: jöhet az utolsó meccs, aki nyer, az döntős!

2017. április 4. 18:38

A harmadik mérkőzésre kerül sor a női ob I elődöntőjében a Dunaújváros és a BVSC között. A képlet egyszerű: a győztes bejut a bajnoki döntőbe.

Az első meccset 10–9-re megnyerő Dunaújváros már a második találkozón kiharcolhatta volna a döntőbe jutást, a BVSC azonban végig üldözte riválisát, az utolsó másodpercben egyenlített, az ötméterespárbajban pedig 4–3-ra nyert, miután Bolonyai Flóra két lövést is hárított. Így pedig a mindent eldöntő harmadik meccsen derül csak ki, mely gárda lesz a már finalista UVSE riválisa.

„Remélem, komoly hitet ad nekünk ez a győzelem, mert több mint egy éve nem tudtuk legyőzni itthon az Újvárost – mondta Petrovics Mátyás a BVSC edzője. – A két csapat közti sakkjátszma kölcsönösen hozott új lépéseket, amelyek ilyenkor dönthetnek a csata végkimeneteléről. És még mindig van előrelépési lehetőség, plusz meg kell ragadnunk azt a lelki pluszt, hogy így tudtuk kiegyenlíteni a párharcot: vesztett helyzetből, hihetetlen szívvel, akarattal, hideg fejjel!”

Természetesen a Dunaújvárosnak is a döntő a célja, ráadásul a gárda mellett szól a hazai pálya előnye, no meg az, hogy a szezonbeli öt egymás elleni bajnokiból hármat az újvárosiak nyertek meg, kettő pedig ikszre végződött.

„Most már nem számít, hogy ki az esélyesebb, szinte lényegtelen, hogy mi történt a szezon korábbi meccsein, csak az számít, hogy szerdán ki játszik majd jobban – hangsúlyozta Gurisatti Gréta, a Dunaújváros szélsője. – Meg kell mutatnunk, hogy miért vagyunk jó csapat és azt, hogy ott a helyünk a döntőben. Szombaton még kevesebbet voltam a vízben, de már rendben vagyok, a védőszemüveget sem kell viselnem, nincs semmilyen fájdalmam. Mi újvárosiak mindig kiállunk a másikért, a második meccsen viszont ez hiányzott belőlünk, odatettük magunkat, de nem akartunk meghalni minden egyes gólért. Ennek most másként kell történnie.”

Női ob I, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés - élőben itt
DUE-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló-Diapolo, 19:00 

Az egyik fél második győzelméig tartó páharc állása: 1–1
Vízilabda hírek
ob I nők dunaújváros bvsc elodonto