cover image
Egyéb

Már nem Vincze Balázs az OSC edzője!

2017. március 30. 17:40

A BVSC elleni 12–11-es vereség másnapján lemondott posztjáról az OSC (eddigi) edzője, Vincze Balázs, akinek a helyét a szezon végéig Tóth László veszi át.

„Dr. Vincze Balázs vezetőedző a mai napon lemondott az A-Híd-OSC-Újbuda vízilabda csapat vezetőedzői tisztjéről. A 2016–17-es versenyidény végéig Tóth László (volt 287-szeres válogatott játékos, a női vízilabda válogatott jelenlegi másodedzője) látja el az A-Híd-OSC-Újbuda vezetőedzői feladatait.”

Vincze Balázs a 2014–2015-ös szezon óta irányította az OSC-t, amikor a főszponzor, a szakvezető és több szegedi játékos is a fővárosi klubhoz igazolt. A szakvezető rögtön az első évében bajnoki és kupadöntőbe vezette a csapatot, igaz, mindkét fináléban jobbnak bizonyult a Szolnok, amely a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében is megállította az OSC-t.

A következő idényben az OSC a bajnokságban és a kupában is a harmadik helyen végzett, mindkét sorozatban az Eger ütötte el a döntőtől a gárdát. A Bajnokok Ligájában pedig a Recco, Szolnok, Dubrovnik hármas mögött csoportjában a negyedik helyen végzett az OSC, így nem került a hatos döntőbe.

A most futó idényben a Magyar Kupa elődöntőjében ismét az Eger állította meg az OSC-t, a középszakaszban pedig a Szolnok és az Eger mögött a harmadik helyen áll a gárda, és két vidéki riválisa esélyesebbnek is tűnik a fináléba kerülésre. A Bajnokok Ligájában jelenleg a negyedik helyen áll az OSC, a hatos döntőbe jutáshoz pedig bravúrra lenne szüksége.
 
„Az elmúlt időszak eseményei következtében alakult ki olyan helyzet, amiből az egyik, számomra kedvezőbb megoldás a lemondás” – nyilatkozta Vincze Balázs, hozzátéve, hogy ennél bővebben nem szeretne beszélni a helyzetről.
Vízilabda hírek
osc vincze balázs tóth lászló edző lemondás