cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: fókuszban az olaszok elleni meccs

2017. március 20. 11:49

Bíró Attila csapata csütörtöktől a Duna Arénában az áprilisi világliga-partira készül – a szövetségi kapitány 18-as keretet hirdetett.

Miképpen férfiválogatottunk, úgy női csapatunk is lehetőséget kap arra, hogy úgymond belakja a világbajnokságra épített Duna Arénát. A versenynaptár ugyan szűkös, de sikerült időpontot találni: a konditermi edzések, illetve a videózások mellett csütörtöktől jövő hét keddig összesen hét vízi tréning szerepel a programban.

„Tizennyolc játékos kapott meghívót az edzésekre, amelyekkel most elsősorban az áprilisi, olaszok elleni idegenbeli világliga-mérkőzésre készülünk” – fogalmazott Bíró Attila. Mint tudjuk, női válogatottunk már kvalifikálta magát a világliga szuperdöntőjére (június 6–15., Sanghaj), ám április 18-án Avezzanóban az olimpiai ezüstérmes ellen a csoportelsőség a tét. A szövetségi kapitány véletlen örül annak, hogy a bajnoki elődöntők között (szerdán játsszék az első mérkőzéseket) lehetősége van a keretével együtt készülni, hiszen az említett olaszok elleni parti előtt erre nem lesz lehetősége: „Mindkét nemzetközi kupában érdekelt csapatunk kiesett az Euroligából, és a LEN-kupa négyes döntőjében játszik, amelyet április 14-én és 15-én, pénteken és szombaton rendeznek, azaz egy vasárnapi pihenőnap után a reptéren találkozom majd a csapattal. Így még inkább felértékelődik ez a néhány edzés, amelyeken egyértelműen az olaszok elleni taktikát gyakoroljuk majd.”

A magyar válogatott kerete (2017. március 23-28.)
Kapusok: Bolonyai
Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

Női világliga, európai selejtező
B-csoport, a teljes program:


November 22.: Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország 10–10 – ötméteresekkel 3–1
Február 21.: Magyarország–Franciaország 15–4
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 18.: Olaszország–Magyarország

Az állás:
1. Magyarország 8 pont
2. Olaszország 4
3. Franciaország 0

A-csoport

Az állás:
1. Hollandia 5
2. Görögország 4 pont
3. Oroszország 3
További program
Március 28.: Oroszország–Hollandia
Április 18.: Oroszország–Görögország

A világliga nyolccsapatos Szupedöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, illetve a jobb második kerül.

Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila