cover image
Egyéb

FTC: középpontban a Nagyvárad

2017. március 16. 17:19

A szombati bajnokira is készül az FTC-PQS, de már kiemelt figyelmet kap a jövő szerdán esedékes Euro kupa-döntő első mérkőzése is.

Mindenki hozzon magával egyet és állítsa fel a saját falát! Elsőre furcsán hangzik, de a bemelegítő úszás után így kezdődött az FTC nyílt edzésének labdás része. A játékosok néhány perc alatt teleszórták a medence szélét az uszoda különböző szegleteiben megbújó lövőfalakkal, s még arra is figyeltek, hogy az újságíróknak szolgáló rész elé egyikük se helyezkedjen, nehogy egy kósza lövés megakadályozza a beszámolót a gyakorlásról. A zöld-fehérek pólósai egyébként jobbára precízen céloztak, erre a pontosságra pedig szombaton, és majd jövő szerdán is szükség lesz, hiszen a csapat gőzerővel készül az Euro kupa döntőjének március 22-i első mérkőzésére, ahol a Nagyvárad lesz a riválisa. (Visszavágó április 5-én a Népligetben.)

„A fő csapásirány a Nagyvárad, de a bajnokság szempontjából a szombati szegedi mérkőzés is fontos – mondta Varga Zsolt, az FTC edzője. – Nehezíti a dolgunkat, hogy több hiányzónk lesz, Marko Csuk, Sztefan Mitrovics és Varga Dániel sem játszhat mad szombaton. A két riválissal szemben kétfajta játékra lesz szükség, ezért másként kell készülni, viszont szeptember óta együtt vagyunk már, próbálunk ahhoz a játékhoz visszanyúlni. Szombaton magabiztos játékra lesz szükség, s még utána is van időnk felkészülni a Nagyváradra. Biztosan Kádár Kálmán is készül valami újdonsággal, de három meccsét is láttam a Nagyváradnak, megvannak az emberelőnyök, emberhátrányok, a főbb irányvonalak biztosan nem változnak ellenünk sem.”

A szakvezető is említette a hiányzókat, akik közül a szerb válogatottnál megsérülő Sztefan Mitrovics nem is vett részt az edzésen, Marko Csuk edzett, viszont eltiltása miatt nem játszhat szombaton, Varga Dániel pedig a tréning elején külön dolgozott, majd csatlakozott a társakhoz a hat a hat elleni, illetve az emberelőnyös és –hátrányos gyakorlásra. Az irányító góljai és passzai arról árulkodtak, hogy a jobb válla most nagyjából rendben van, a balon lévő zöld tapasz viszont mutatta, hogy az továbbra sem teljesen egészséges.

fotó: fradi.hu/Békefi András

fotó: fradi.hu/Békefi András

„Most előbb rendbe kell hozni a vállamat és majd utána szinten tartani – mondta Varga Dániel, akinél a teljes gyógyulás már a nyári pihenővel együtt érkezhet el. – Amikor realizálódott, hogy mi a helyzet, arra kaptam felhatalmazást Varga Zsolttól, hogy kúráljam a vállamat és azokra a meccsekre, amelyeken muszáj lenne játszanom, ott legyen valamilyen szinten rendben.”

A jövő szerdai pontosan egy ilyen kiemelt fontosságú mérkőzés, így Varga Dániel ott lesz a vízben, ahogyan Marko Csuk is, s remélhetőleg addigra Sztefan Mitovics is felépül. Ami azért fontos, mert Madaras Norbert is arról beszélt, hogy akkor tud eredményes lenni a Fradi, ha mindenki játszik és mindenki száz százalékot nyújt. Akkor viszont összejöhet az Euro kupa-győzelem, ami Madarasnak például az első lenne a karrierje során.

„Nem is indultam még korábban ebben a sorozatban, viszont elsőre rögtön a döntőig jutottam – jegyezte meg a kétszeres olimpiai bajnok, aki kétszer szerepelt a KEK-ben a Vasassal, azóta pedig rendre a BL-ben szerepelt. – Volt egy kimondott cél a szezon előtt, ami alapvetően a döntő volt, de mindenki tudja, hogy ha azt eléred, onnan már a végső győzelem a cél. Ami össze is jöhet, bár nagyon hullámzóak vagyunk, mindenképpen a jobbik arcunkat kell majd mutatni.”
Vízilabda hírek
ftc varga madaras edzes