cover image
Egyéb

MVLSZ–KAP7: máris megvan a megállapodás

2017. március 16. 11:52

A LEN által kötött szerződés értelmében a jövőben új labdákat használnak majd az európai szövetség égisze alatt zajló mérkőzéseken – a magyar szövetség gyorsan reagálva máris megállapodott a kétszeres olimpiai bajnok úszó, Brad Schumacher vezette céggel 600 új labda beszerzéséről.

Az Európai Úszószövetség (LEN) néhány hete jelentette be, hogy partneri szerződést kötött a KAP7 nevet viselő céggel, és a szervezet égisze alatt zajló mérkőzéseken – többek között az Európa-bajnokságon vagy éppen a Bajnokok Ligájában – ilyen labdákat használnak majd.

A Magyar Vízilabda Szövetség a helyzetre azonnal reagálva felvette a kapcsolatot a KAP7 vezetőjével, a kétszeres olimpiai bajnok amerikai úszó (1996, Atlanta) Brad Schumacherrel, aki a három ötkarikás játékot megjárt volt vízilabdázóval, Wolf Wigóval közösen vezeti a labdákat gyártó céget.

Dr. Kemény Dénes elnök a tárgyalássorozat végén újságolta el, hogy a megállapodás szerint a szövetség összesen 600 KAP7 labdát vásárolt (férfit, nőit), amelyekre felkerül az MVLSZ logó is. A magyar szövetség gyors reakciójának köszönhetően Európában elsőként állapodott meg a céggel, segítve ezzel is a honi csapatokat, játékosokat, hozzájárulva többek között ahhoz, hogy ne legyen számukra ismeretlen a labda a férfi BL-ben vagy éppen majd a női LEN kupa négyes döntőjében.

Támogatandó a nemzetközi eseményeken szereplő egyesületeket és válogatottakat, az MVLSZ elnöksége legutóbb úgy határozott, hogy az új versenykiírásban a 2017/18-as szezonban női és férfi felnőtt ob I-es bajnokságot, valamint a többi hazai klubeseményt kötelező KAP7 labdahasználattal fogja kiírni. A résztvevő csapatok az MVLSZ friss beszerzésének közel a felét támogatásként megkapják, a további labdabeszerzés a Diapolo központon, vagy a kiskereskedelemben lesz megoldható, mivel a Diapolo a hivatalos KAP7 képviselet Európában.


Vízilabda hírek
kap7
labda
kemény dénes