cover image
Egyéb

UVSE: higgadtnak maradni; Dunaújváros: a csodáért

2017. március 10. 20:28

A magyar bajnok a hazai 10–9-es győzelem után a Mataró otthonában is bizonyítaná, melyik a jobb csapat. Az újvárosiak mínusz háromról indulnak (9–12) csatába a címvédő Sabadell uszodájában, nem adják fel, megpróbálják a lehetetlent.

A Hajós uszodában három negyeden keresztül egyértelműen látszott, melyik a jobb csapat – végül azonban 10–4 után mégiscsak nyílt maradt a párharc, lévén a spanyol rivális élt a lehetőségeivel, és felzárkózott egyetlen gólra. Tekintettel arra, hogy tavaly döntetlent játszottak a felek Mataróban, kimondottan nehéz csata várhat a magyar bajnokra, mindazonáltal reményeink szerint nem kell aggódni, mert most más a szituáció, mint az előző spanyolországi partin. Avagy akkor elég volt Áts Bertalan csapatának az első mérkőzésen egy szoros parti, most azonban még vétetlen sem akarja ugyanezt, avagy az első pillanattól kezdve azon lesz, hogy elvegye a házigazda továbbjutási reményeit.

„Higgadtabbnak kell maradnunk, egészen a mérkőzés végéig!” –adta ki az ukázt az UVSE vezetőedzője, aki számíthat minden játékosára.

Nem teljes fegyverzettel veszi fel a harcot szintén Barcelona külkerületében, Sabadellben fellépő Dunaújváros. Egyrészt nem ülhet a padon az odavágón piros lapot kapott Mihók Attila vezetőedző, továbbá nem játszhat a LEN által utólag eltiltott Vályi Vanda. Emlékezhetünk, a Fabó Éva Sportuszodában pazarul, 4–1-gyel kezdett a magyar együttes, ám utána Európa legjobbja, Euroliga-győztese fordított, s végül 12–9-re nyert. A meccs végén elszakadt a cérna a játékosoknál, nem kis csetepaté alakult ki a felek között – nagy kérdés, kiben milyen sérelem alakult ki. Ami biztos: a Dunaújváros háromgólos győzelmére kicsi az esély, még akkor is, ha a játékosok egyöntetűen fogalmazták meg: „A sportban bármi megtörténhet, tehát nem adjuk fel!” A szombati találkozó nem megszokott időpontban, délben kezdődik.

Euroliga, nők
Negyeddöntő, 2. mérkőzések
A szombati program

CN Sabadell (spanyol)–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 12:00 (Az első mérkőzésen: 12–9)
Olympiakosz (görög)–Padova (olasz), 18:00 (Az első mérkőzésen: 10–10)
La Sirena Mataró (spanyol)–UVSE, 19:00 (Az első mérkőzésen: 9–10)

Korábban játszották:
Hanti-Manszijszk (orosz)–Kirisi (orosz) 9–13. Az Euroliga négyes döntőjébe jutott: Kirisi, kettős győzelemmel

Vízilabda hírek
női euroliga
dunaújváros
uvse