cover image
Egyéb

Rendezettebb, pontosabb játék, de még ennél is jobb lehet

2017. március 10. 14:54

Megtartotta első közös edzését a Duna Arénában a magyar és a montenegrói férfiválogatott, a vasárnap délelőttig tartó összetartáson még négy tréningen vesz részt a két gárda.

Erdélyi Balázs szerezte a magyar férfiválogatott első gólját („Remélem, nem ez volt az utolsó” – tette hozzá mosolyogva a szélső az edzést követően) a vadonatúj Duna Arénában, ahol péntektől vasárnapig készül együtt a magyar és a montenegrói férfiválogatott. Péntek délelőtt előbb úszás, majd egymás elleni játék volt a program, s ugyan a vendégek vezettek, utána fordított a magyar együttes. S bár a kétkapuzásoknál nincs hivatalos eredmény, azért tegyük hozzá, a mieink győztek.

„Hosszú edzés volt, szerencsére sok cserénk volt, így elfáradtunk, de a vállalható kategóriába sorolható a terhelés – mondta Erdélyi Balázs. – Más volt az ellenfél, mint a Volvo-kupán, hiszen több meghatározó játékosuk nincs itt most. Nagyon erős, fiatal csapat, de gyengébbek, mint amilyenek a februárban voltak a Tüske uszodában. Nem számoltam, azonban én is úgy éreztem, hogy mit lőttünk több gólt. Ettől függetlenül még rengeteg hibánk volt, sokat dolgozunk, szépen lassan ki kell alakítani a játékkapcsolatokat, rengeteg meló van még hátra.”

A gyakorlómeccs (amelyet megtekintett Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Dabrowski Norbert, az Eger, illetve Vincze Balázs, az OSC edzője) során Märcz Tamás sokat cserélt, forgatta a csapatot, hogy minél több variációt kipróbálhasson, hiszen ezeknek az edzéseknek ez az első számú célja. A két csapat több mint egy órát játszott összesen, szóval alaposan elfáradtak a játékosok, akik az ebédet és a pihenőt követően újra összecsapnak Montenegróval. Majd szombaton még kétszer, vasárnap pedig egyszer.

„Kell, hogy legyen motiváció a játékosokban, és én is felhívtam rá a figyelmet, hogy azért nekem a Montenegróval kapcsolatos emlékképeim nem feltétlenül rózsásak – utalt Märcz Tamás arra, hogy a februári Volvo-kupán a délszláv rivális 6–0-ás első félidő után 9–4-re nyert a mieink ellen. – Ennek megfelelően álltunk bele a mérkőzésbe, még ha a ráhangolódás csak minimális volt, mert csak pár órával az edzés előtt találkoztunk. Összeségében elégedett vagyok. Tudunk még ennél is jobb ritmusban játszani, sokkal rendezettebb és pontosabb volt a játék, valamint a védekezés is acélosabb volt, mint a Volvo-kupán. Sok játékos volt vízben, nem biztos, hogy nekik egyszerű így elkapni a fonalat, de ennek ellenére összeszedett volt a játék. Azokkal a taktikai elemekkel folytattuk, amiket legutóbb is játszottunk, csak próbáltuk őket sokkal kevesebb hibával megvalósítani, a következő edzéseken pedig új dolgokat fogunk próbálgatni, minden edzés szól majd valamiről, különböző feladatokról, taktikai elemekről.”

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

A magyar válogatott végül 17 tagú kerettel vesz részt az edzéseken, Török Béla sérült bicepsze – végül varratokkal a karjában, de ő is részt vett az edzéseken – miatt ugyanis Fülöp Bence is bekerült a meghívottak közé.

„Igyekszem a legjobb teljesítményt hozni – mondta a szélső, aki remek góllal zárta a közös gyakorlást, kiérdemelve Gerendás György dicséretét is. – Elég gáz lenne, ha már jó játékosnak tartanám magam, még fejlődésben vagyok, sok meccset kell játszanom ahhoz, hogy teljesen megbízzak magamban. Kell a meccsrutin, remélem, a válogatottban is lesz alkalmam rutint szerezni, no meg ott vannak a klubmeccsek. Ez az edzőtábor is egy lehetőség arra, hogy bizonyítsak, száz százalékot akarok nyújtani a gyakorlások során.”

A magyar férfiválogatott kerete
Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen). Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
Vízilabda hírek
valogatott ferfivalogatott marcz tamas erdelyi ful