cover image
Egyéb

Nehéz lesz Spanyolországban

2017. február 27. 18:05

Az UVSE egygólos előnyről mehet majd a Mataró otthonába az Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzésére – Keszthelyi Rita szerint vért izzad majd a csapat, de bízik abban, hogy kijön a különbség. A Dunaújváros mínusz háromról kezd majd a címvédő Sabadell ellen.

Meglehetősen érzelemdús negyeddöntős első párharcon van túl mindkét női Euroligában érdekelt csapatunk. A magyar bajnok és kupagyőztes ugyan nyert 10–9-re a Mataró ellen, ám mint Keszthelyi Rita is nyilatkozott: „Ennek az eredménynek nem lehet örülni.”

A válogatott kiválóság mi másra, mint arra utalt, hogy a csapat a negyedik negyed elején 10–4-re vezetett, és tényleg semmi jel nem utalt arra, hogy szoros lehet a part. Márpedig az lett – köszönhetően annak, hogy a spanyol együttes élt az eséllyel. „Bírózni nem szeretnék, ők éltek a lehetőséggel, amit kaptak, mi pedig nem voltunk türelmesek” – tette hozzá az UVSE klasszisa, aki hiszi, a visszavágón kijön a felek közötti különbség, dacára annak, hogy „A győzelemért vért fogunk izzadni.”

Kétségtelen, jobb játékosok alkotják Áts Bertalan csapatának keretét, összeszokottabb is a társaság, mindazonáltal kint a spanyolok várhatóan mindent bevetnek majd. Az előző idényben, szintén a negyeddöntőben kint döntetlenre végeztek a csapatok, ami szintén jelzi, nagyon oda kell majd tenniük magukat a liláknak.

Fotó: dunaujvaros.com/Sándor Judit

Fotó: dunaujvaros.com/Sándor Judit

Jóval kevesebb az esélye az Euroliga négyes döntőjébe jutásra a Dunaújvárosnak, amely hazai medencében 12–9-es vereséget szenvedett a spanyolok másik együttesétől, a bajnok, kupagyőztes, címvédő Sabadelltől. Pedig a kezdés remek volt, 4–1-re lépett el az első negyedben Mihók Attila csapata, amely még a nagyszünetben is előnyben volt. A soros 4–8-as negyed azonban mindent átírt.

És ha már átírás: mint beszámoltunk róla, a meccs végén nem kis adok-kapok alakult ki az újvárosi kapu előtt, amely után a játékvezetők a jegyzőkönyv szerint is 4-4 perces kiállítással sújtották Garda Krisztinát és Maica Garciát. Hogy előbbit miért, senki sem értette, hiszen nem ő keveredett éles vitába a centerrel. Közben a piros lap is előkerült, ami „csak” a cserés kiállítást jelezte. A nagy kavarodást végül a delegátus oldotta meg: nem lett senki részről következménye a jegyzőkönyvben az esetnek. Igaz, létezik a LEN hivatalos jegyzőkönyve is, amelyben még be van írva Garcia 4 percese… A lényeg, a hírek szerint minden játékos szerepelhet a visszavágón – a piros lapot kapó Mihók Attila vezetőedzővel ellentétben.

„A játékvezetés messze alulmúlta mindkét mérkőzésen a játék színvonalát – ezt már Bíró Attila szövetségi kapitány mondta. – A Dunaújváros remek játékkal hozta le az első két negyedet, több volt jóval a meccsben, mint ez a háromgólos vereség. Az utolsó negyed felénél elindultam az UVSE-meccsére, így a végén történtekről személyesen lemaradtam, ugyanakkor láttam a felvételeket, kár, mert ez a meccs többet érdemelt volna… Az UVSE saját magának tette nehézzé a visszavágót azzal, hogy nem volt elég türelmes, három-négygólos vezetésnél egy ilyen szintű csapatnak meg kell tartania az előnyt, még úgy is, hogy számomra is érthetetlen ítéletek születtek. Tanulság: muszáj megtanulni tudatosabban pólózni, játszani a semmit ilyenkor, ami eredményre vezet. Ennek ellenére az UVSE jobb csapat, idegenben is ki kell harcolnia a továbbjutást.”


Vízilabda hírek
női euroliga
dunaújváros
uvse
Bíró Attila