cover image
Egyéb

Jól kezdett az Újváros, de a Sabadell beindult…

2017. február 25. 18:34

A női Euroliga negyeddöntőjének első összecsapásán 4–1-gyel nyitott a címvédő, jóval esélyesebb spanyol riválisa ellen a házigazda, ám utána fordított, s három góllal nyert a vendég együttes.

„A cél, hogy az első negyedet megnyerjük, ha ez megvan, akkor majd kitaláljuk, hogyan tovább. Úgy kell felfogni ezt a meccset, hogy pár éve gyerekekkel elkezdtünk dolgozni, akik szerettek volna jó játékosok lenni – nos, most itt vannak, együtt harcolnak Európa legjobb csapata ellen. Ünnep, igazi ünnepnap ez a dunaújvárosi vízilabda életében. A feladat az, hogy elérjük, minél boldogabb legyen ez az ünnep” – mondta a felvezetőben Mihók Attila, a Dunaújváros szakvezetője.

Nos, nézzük, mi valósult meg várakozásaiból.

1: valóban ünnepnap kerekedett a Fabó Éva Sportuszodában. A lelátók megteltek, a szurkolók hangosak voltak, végig segítették a csapatot, érződött, abszolút egy hullámhosszon van a társaság és a drukkerek. Így kell visszatérni a nemzetközi porond elitjében, ez nem vitás!

2: megnyerte az első negyedet a házigazda – nem is akárhogy! Somhegyi Noémi két ötméterest is kiharcolt, amelyeket Garda Krisztina kíméletlenül értékesített. Az Európa-bajnok védő ezen kívül egy csodás átlövéssel is mattolta Laura Estert. S miután Gurisatti Gréta lőtte az elsőt, és a Sabadell csak egyszer ért révbe, 4–1 áll a táblán. Ki kell emelni a Garcia semlegesítésére épülő védekezést, amely a centert is igyekezett tartani, és a kinti lövések ellen is hatásos volt – no, igen, Kasó Orsolya leszedett minden leszedhetőt.

3: hogy aztán az ünnep mennyire lett boldog, nézőpont kérdése. A Sabadell ugyanis az első negyed után ritmust váltott, állva hagyta ellenfelét. Az várható volt, hogy az első negyedben diktált iramot képtelenség végig tartanim, ugyanakkor a harmadik felvonásban kapott nyolc gól szétesett védekezésről árulkodott. Fokozatosan lépett el a spanyol bajnok, rutinos vízilabdával darálta be az elfáradó házigazdát. Rontott az összképen, hogy a végén nem kis dulakodás alakult ki az újvárosi kapu előtt, osztották egymást a felek – végül a bírók Gardát és Garciát büntették 4 perces kiállítással. Ez persze már nem osztott, nem szorozott, a nagyot küzdő Dunaújváros háromgólos hátrányból várhatja a március 11-i spanyolországi találkozót.

Fülöp Tibor, a Dunaújváros másoedzője: – Nagyon összeszedett kezdést produkáltunk, szívünket, lelküket beleadták a lányok. Ezt az óriási ritmust a második negyedben még tudtuk tartani, de a harmadik negyedre megtorpantunk, s ez lett a vereségünk oka. A negyedik negyedbe még sikerült visszajönni, de ez már nem volt elég az egyenlítésre, így minimálisra csökkent az esélyünk a továbbjutásra.

Ignasi Vidal, a Sabadell vezetőedzője:
– Nehéz meccsre számítottunk, mert tudtuk hogy jó csapat a Dunaújváros, és ez így is történt. Rosszul kezdtünk, sok hátrányt kaptunk, és nagyon gyatrán lőttünk kapura. Szerencsére a folytatásban folyamatosan fejlődött a játékunk, sikerült a remekül játszó hazaiak fölé nőni és nagyon kemény mérkőzésen nagyon jó eredményt értünk el.

Euroliga, nők
Negyeddöntő. 1. mérkőzés

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–CN Sabadell (spanyol) 9–12 (4–1, 0–2 , 4–8, 1–1)
Gólszerzők:
Garda 3, Gurisatti 2, Somhegyi, Vályi V., Mchunu, Szilágyi, ill. Neushul 2, Ortiz 2, Domenech 2, C. Espar 2, Tabani, Leiton, Garcia, Forca
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény:
UVSE–La Sirena Mataró (spanyol) 10–9 (5–3, 2–1, 2–0, 1–5)
Gólszerzők:
Szücs G. 4, Keszthelyi 2, Czigány 2, Tóth I., Csabai, ill. Bonamusa 2, Meseguer 2, López 2, Jance, Gibson, Bach

Padova (olasz)–Olympiakosz (görög) 10-10

Pénteken játszották:
Kirisi (orosz)–Hanti-Manszijszk (orosz) 21–6
Vízilabda hírek
női euroliga
dunaújváros
Sabadell