cover image
Egyéb

Hosszabbított az edző, nyert a csapata

2017. február 22. 21:01

Megegyeztek, Komlósi Péter marad a következő idényben is a Debrecen edzője – az UVSE legyőzésével ünnepelte ezt az együttes. Az E.ON férfibajnokság alsóházában ezen kívül nyert a Pécs, a Honvéd és a Kaposvár.

A Debrecen nem bízott semmit sem a véletlenre, és igyekezett rögvest az elején ellépni az UVSE-től. Süveges Máté, majd Tóth Péter gólját ugyan még kiegyenlítette a vendégcsapat, ám utána zsinórban négy hazai gólt ünnepelhetett a hajdúsági publikum. Mindez alapjaiban határozta meg a mérkőzést, hiszen Komlósi Péter együttese (a vezetőedzővel amúgy megállapodott a szakosztály vezetése, így a jövőben is ő irányítja a DVSE-t) végig vezetve, magabiztosan játszva, növelve a különbséget nyert meg a találkozót. Válogatott kapusa, Lévai Márton 63%-kal (10/16) védett, hozzájárulva ezzel a fölényes sikerhez.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője:
– Volt tűz a csapatban! Gratulálok a játékosaimnak. Mindenki megtalálta a kellő motivációt.

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője: – Az elmúlt hetek játéka, és edzése nem ezt a képet mutatta. értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, mind védekezésben, mind támadásban gyenge eredményt produkáltunk.

A Tatabánya 2–2-ig tudta tartani a lépést Pécsen (ez is lett az első negyed végeredménye), utána a hazaiak megrázták magukat, és zsinórban négy gólt – ebből Csaba Márton kettőt jegyzett – szerezve léptek el. Innen „már csak” célba kellett érni, amit úgy teljesített a baranyai alakulat, hogy kapujában Barát Ferenc 64%-kal védett (9/14). Igaz, a másik oldalt is ötven feletti volt a mutató, hiszen Jászberényi Gábor 52%-kal (12/23) zárt.

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője: – A kezdéssel nem voltam elégedett, de a második negyed után már mindenkinek izzott a szeme. A védekezésünk jól működött ezen a találkozón.

Zantleitner Tamás, a Tatabánya vezetőedzője: – Szorosabb meccset szerettünk volna játszani, és most nem lepett minket meg a Pécs az elején, mint tavaly. Utána viszont fokozatosan elhúzott, reális az ötgólos különbség.

A Kaposvár nagyon odafigyelt, hogy ne botoljon meg otthon: Szécsi Zoltán együttese főleg jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel érte el, hogy három negyedben is csupán egy, míg egyben két gólt kapott, avagy lehozta öt kapott góllal. Elől a rutinos játékosok vezérletével összehozott 11-et, minden negyedet megnyert, így kétség sem férhetett a sikeréhez. Érdekesség, hogy a kapusok mindkét oldalon milyen jó százalékot tudnak felmutatni: Krémer Balázs 64%-kal (7/11), a gólt is jegyző (!) György Dávid 61%-kal (17/28) védett. De a cserekapusok is hozták magukat, hiszen Nemes Balázs 5/6-tal, azaz 83%-kal zárt, míg Staub Erik mindkét kapujára menő lövést védte.

Szécsi Zoltán, a Kaposvár vezetőedzője: – Nem rohantunk, mint a korábbi meccseinken, aminek meg is lett az eredménye. A fiatal szentesi együttes ellen egyre jobban elléptünk, s a végén magabiztos győzelmet arattunk.

Pellei Csaba, a Szentes vezetőedzője: – Tudtuk, hogy nehéz percek várnak ránk Kaposváron, mégis belealudtunk a mérkőzésbe. 3-0 után még fel tudtunk jönni 3-2–re, utána viszont már nem volt esélyünk. Hiába kaptuk a fórokat, ha a medencében gyermeteg hibákat követtünk el.

A KSI – amelynek szakosztályvezetője, Szívós István a meccs közben Az év műhelye 2016 díjat vette át a Larus Rendezvényközpontban, amelyet csapatsport kategóriában a KSI kapott! – pazar meccset vívott a Honvéd otthonában. Horváth János legényei 0–2-ről, 2–5-ről, majd aztán 4–6-ról egyenlítettek! Innen azonban a hazaiak – volt KSI-s játékosok vezérletével – megnyomták, elléptek, és ha nehezen is, de 11–9-re nyertek. Jól jellemzi a KSI tartását, hogy a Honvédnak bizony szüksége volt Szivós Márton gólerős játékára.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: – Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, egy Szívós Mártonnal voltunk jobbak.

Horváth János, a KSI vezetőedzője:
– Ügyesen, motiváltan játszottunk. A harmadik negyedben a centerünk gólt lőtt, de a játékvezető belefújt és kiállítást kaptunk. Ha akkor azt a gólt megkapjuk, talán még ennél is szorosabb lehetett volna a meccs, de alapvetően elégedett vagyok.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, 1. forduló
Alsóház

DVSE–UVSE 17–9 (6–2, 3–2, 6–2, 2–3)
Gólszerzők:
Szőke 3, Tóth P. 3, Fekete 3, Süveges 2, Sergi 2, Kállay, Dienes, Durik, Busilacchi, ill. Keresztúri 2, Korbács 2, Sélley-Rauscher, Korényi, Szentesi, Kovács R., Baksa
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért–EBP-Tatabánya 11–6 (2–2, 3–0, 3–1, 3–3)
Gólszerzők:
Gogov 3, Csaba 2, Lajkó 2, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Kolozsi, Opacak, ill. Szabó B. 2, Hoppál, Rábavölgyi, Máthé, Salamon A.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kaposvári VK–Metalcom-Szentes 11–5 (3–1, 2–1, 4–2, 2–1)
Gólszerzők:
Varga Zs. 2, Juhász-Szelei 2, Kovács O. 2, Pataki 2, Vindisch, Sántavy, Berta, ill. György D., Somogyi, Szalai, Reuten, Vishnyakov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–KSI SE 11–9 (3–2, 3–3, 2–2, 3–2)
Gólszerzők:
Szivós 4, Fejős 2, Kiss G., Simon, Kalanovics, Gyárfás, Fazekas, ill. Berki 4, Tóth B., Teleki, Hevesi, Bóbis, Horváth Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás:
  9. Pécs 23
10. Honvéd 23
11. Debrecen 16
12. Kaposvár 12
13. Szentes 7
14. UVSE 7
15. Tatabánya 5
16. KSI 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
alsóház