cover image
Egyéb

BL, B-csoport: győzelmi kényszer

2017. február 18. 10:57

A ZF-Eger 20:30-tól azt a spanyol Barcelonetát fogadja, amelytől az előző héten 10–6-os vereséget szenvedett. Nincs mese, vissza kell vágni, mert a harc hatalmas a továbbjutást érő első három helyért.

A negyedik helyről kezdi a Bajnokok Ligája csoportmeccseinek második körét az Eger, nagyon bízunk abban, hogy minimum egy hellyel előrébb zárja. Az jelentené ugyanis azt, hogy résztvevője a sorozat hatos döntőjének, a budapesti Final Sixnek. Nem véletlenül fogalmazott Dabrowski Norbert úgy, hogy „Egyre inkább fogynak a mérkőzések, nem lehet hibázni, ezt a találkozót meg kell nyernünk!”

Az elmúlt héten a felek barcelonai összecsapásán a spanyol bajnok váratlanul nagy csapást, 10–6-os vereséget mért az egriekre, ám aki látta a felvételeket, egyet kell, hogy értsen, nincs ennyi a két együttes között. Sőt jó esetben nem is feltétlen a Barceloneta a jobb – csak ezt a vízben bizonyítani is kell, ugye.

„Remélem, sikerül megmutatni, hogy hazai pályán, mi is vagyunk annyira jók, mint ők voltak Barcelonában” – így a szakvezető, aki hisz abban, hogy az elszántság döntő lehet, márpedig a kinti zakó alaposan felpiszkálta a játékosok önérzetét. Az Eger komplett csapatával játszik, ám tudjuk, nem mindenki teljesen egészséges a keretből – erre azonban nem akarnak semmit sem fogni. Erre sem.

„Egészen más mérkőzés vár ránk, mint otthon, az Egernél lesz a hazai pálya előnye, mindazonáltal természetesen győzni jöttünk!” – mondta Jesus Martín, a vendégek szakvezetője, ezzel is utalva arra, hogy bizony nem vár könnyű menet a hevesiekre.

„Most már nyernünk kell! – kontrázott erre az egriek honlapján a szerb olimpiai bajnok kapus, Braniszlav Mitrovics. – Ennek a csapatnak ott van a helye a Final Six-ben. Mindenki azt érzi, hogy ez a miénk, s ezt nem vehetik el tőlünk. Tizenhárman leszünk ennek a részesei, s mindannyian a végsőkig fogunk harcolni. Nem fogunk csalódást okozni sem magunknak, sem pedig a szurkolóinknak. Biztosak lehetnek benne, hogy mindent elkövetünk, a végén pedig együtt örülünk majd! Izgalmas, jó mérkőzést várok, az eszembe sem jut, hogy vereséget szenvedünk, de kell a segítség, mert a szurkolók, a sok néző, a telt ház, az nagyon sokat számít. Együtt könnyebb lesz, ezért kérjük, hogy teljenek meg a lelátók!”

Férfi Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 6. forduló
B-csoport


ZF-Eger–CN Barceloneta (spanyol), 20:30
Pro Recco (olasz)–Partizan Beograd (szerb), 20:30
Waspo Hannover (német)–Jug Dubrovnik (horvát), 20:45

A csoport állása:
1. Recco 15 pont
2. Barceloneta 8 (44–35)
3. Dubrovnik 8 (56–48)
4. Eger 6
5. Hannover 3
6. Partizan 1

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály


Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
barceloneta