cover image
Egyéb

FTC: kupadöntőt akarnak

2017. február 17. 18:34

A szezon eddigi legfontosabb összecsapására készül az FTC-PQS, amely a montenegrói Jadran Herceg Novival szemben juthat be az Euro kupa döntőjébe.

Háború lesz! – hirdeti a Fradi honlapja a szombati FTC-PQS–Jadran Herceg Novi mérkőzés előtt. A csata tétje az Euro kupa döntője, s mivel a zöld-fehérek csak egy góllal (12–11) kaptak ki Montenegróban, minden esélyük megvan arra, hogy kiharcolják a fináléba jutást! Ami ráadásul történelmi siker lenne, a klub pólócsapata 20 éve döntőzött legutóbb az Euro kupában, illetve annak jogelődjében, a LEN-kupában. 19 éve pedig a KEK fináléjában szerepelt a gárda, s abban a csapatban már ott volt Nyéki Balázs, aki most csapatkapitányként erősíti a Ferencvárost.

„Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a védekezésbe kell a legnagyobb energiát fektetni, nagyon precízen kell játszani – kezdte Nyéki Balázs. – Ellenfelünk jól fordul le, jól is lőnek, erre figyelnünk kell majd. Nem mondom, hogy ha jól védekezünk, akkor a támadás majd jön magától, de mindenképpen a saját kapunk előtt kell nagyon odafigyelni, mivel ha ezúttal is tíz gól felett kapunk, akkor azt nehéz lesz túllőni.”

Nyéki Balázs hozzátette, hogy a február 1-i miskolci döntetlen óta feljövőben van a csapat, és egész héten annak jegyében gyakoroltak, hogy kijavítsák a hibákat, no meg speciálisan a Herceg Novira készültek.

„Nem voltam kint, de láttam a Volvo-kupa meccseit, a Herceg Novi egy az egyben ugyanazt játssza, mint a montenegrói válogatott, rendkívül szervezettek, nem véletlen, hogy tavaly Eb-döntőt játszottak és négy közé jutottak az olimpián – folytatta Nyéki Balázs. – Aki nem játszott még döntőt, annak életre szóló élmény lenne a finálé, míg a klubnak a mostani építkezés állomása. Nem a csúcspontja, mert az remélem, messze van még, de nagyon fontos állomása.”

A Fradi szezonjának eddigi legfontosabb meccsén telt ház várható, hétfő óta lehet elővételben is jegyeket vásárolni, s érdemes sietni. Főleg azért, mert remélhetőleg történelmi győzelmet láthatnak majd a nézők a Népligetben.

Euro kupa, férfiak, elődöntő, visszavágó
FTC-PQS–Jadran Herceg Novi (montenegrói), 16:15
Az első mérkőzésen: 11–12
Digi Oradea (román)–SM Verona (olasz), 18:00
Az első mérkőzésen: 10–12
Vízilabda hírek
ftc nyeki euro kupa