Egyéb

E.ON férfibajnokság: véget ér az alapszakasz

2017. február 17. 18:04

Az elhalasztott Vasas–Szeged mérkőzéssel ér véget szombaton az E.ON férfibajnokság alapszakasza, amely találkozó tétje az A-csoport harmadik helye.

Nemcsak a nemzetközi kupában, hanem az E.ON férfibajnokságban is rendeznek fontos meccset szombaton. Pontosabban az ob I-ben egyetlen találkozóra kerül sor, az elhalasztott Vasas–Szeged mérkőzés pedig egyben az alapszakasz utolsó összecsapását is jelenti.

A találkozót a február 1-i 13. fordulóból halasztották el, s bizony komoly tétje lesz a szombati mérkőzésnek. A Szeged egy ponttal vezet a Vasas előtt, így a győztes az A-csoport harmadik helyén végez, ráadásul a csapatok magukkal viszik a szerzett pontjaikat a középszakaszba, az egymás elleni meccseiket meg a rájátszás első szakaszába, ha esetleg ott újra összefutnának.

A felek őszi találkozóján a Vasas a második negyedben már 5–1-re vezetett, a Szeged pedig a harmadik negyed végén tudott egyenlíteni. A záró felvonás előtt a házigazda szegediek, majd a vendégek vezettek, Sedlmayer Tamás találata után viszont gól nélkül telt az utolsó négy perc, így döntetlent hozott a rangadó.


E.ON férfibajnokság, A-csoport, a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés
VasasPlaket–ContiTech-Szeged-Diapolo, 18:00

Az állás:
1. Szolnok 39
2. OSC 35
3. Szeged 23
4. Vasas 22
5. Pécs 20
6. Debrecen 13
7. Szentes 7
8. KSI 0
Vízilabda hírek
ob I alapszakasz