cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Szuperdöntőt érhet a győzelem!

2017. február 16. 11:22

Női válogatottunk kedden a Hajós uszodában Franciaországot fogadja világliga-meccsen. Bíró Attila 18-as keretet hirdetett, ezúttal a sérült Bujka Barbara, Keszthelyi Rita kettős nélkül. Így is nyerni kell, ami sokat hozhat a konyhára. Ne feledje: aki ott akar lenni a találkozón, a media@waterpolo.hu oldalon regisztrálhat.

A kapitány megvárva a szerdai fordulót, hivatalosan keretet hirdetett a keddi, Franciaország elleni világliga-meccsre. Bíró Attila ugyan ezúttal nem számíthat a kisebb sérülését kezelő, riói olimpián az All Star csapatba választott Bujka Barbara, Keszthelyi Rita kettősre, ám nem kérdés, így is esélyesként ugrik majd a Hajós uszoda vizébe a válogatott.

A névsort böngészve látható, az olaszok elleni bő keretből még a beteg Bolonyai Flóra hiányzik, helyette klubtársát, Doroszlai Vandát hívta meg a szakvezető, aki számít Menczinger Kata, Horváth Brigitta, és kapitányi érája alatt először Máté Zsuzsanna jelenlétére is. Hogy aztán a meghirdetett 18-as keretből kik kapnak szerepet a mérkőzésen, hétfőn derül ki.

„Nem lebecsülve a franciákat, mi sokkal inkább már az olaszországi mérkőzésre készülünk – vallotta be a szövetségi kapitány. – Az ellenük készülő taktikát gyakoroljuk majd az edzéseken, hiszen nincs sok időnk együtt készülni, minden lehetőséget meg kell ragadnunk.”

Lille-ben felforgatott csapattal is tíz góllal nyert a válogatott, ami annak is volt talán köszönhető, hogy inspiráló fortélyokat is bevetette Bíró Attila (lásd úszóedzés elengedése), aki elárulta, könnyen lehet, ezúttal is hasonló eszközökhöz folyamodik majd. Persze gyorsan hozzátette: a franciákról készült anyagot is megtekintik majd, valamelyest „előveszik” őket is, mindenesetre valóban a mi csapatunknak álmából felkeltve is győznie kellene ezen a meccsen. A joggal remélt siker amúgy az olaszok felejthetetlen hangulatú meccsen történő legyőzése után már a nyolcadik pontot írná hazánk neve mellé, ami egyet jelentene azzal, hogy legrosszabb esetben is jobb másodikként kiharcolja a csapat a világliga szuperdöntőbe jutást!

A mérkőzésre a Magyar Vízilabda Szövetség ezúttal is ingyenes belépést biztosít az érdeklődők, és mindezt regisztráció útján jelzők számára. 600 fő jelentkezését várjuk a media@waterpolo.hu email címen. Egy e-mail címről maximum két darab igénylést tudunk elfogadni! Igénylése kizárólag akkor érvényes, ha visszaigazolást kap az e-mail címre. Kérjük, a visszaigazoló e-mailt kinyomtatva hozza el magával a gyorsabb bejutás érdekében.

A felkészülés csütörtökön este kezdődik a találkozóra. Ami a meccsnapot illeti: a rendőrség a margitszigeti munkálatok miatt azt kéri a szurkolóktól, hogy majd idejében induljanak a mihamarabbi bejutás érdekében a Hajós uszodához.

hunfravlbehar.jpgA franciák elleni világliga-meccs kerete
Doroszlai
Vanda (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros) – kapusok
Czigány Dóra, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya (BVSC), Parkes Rebecca (Eger) – mezőnyjátékosok

Női világliga európai selejtező
A B-csoport programja:

November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország 10–10 – ötméteresekkel 3–1
Február 21.: Magyarország–Franciaország
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 18.: Olaszország–Magyarország

Az állás:
1. Magyarország 5 pont
2. Olaszország 4
3. Franciaország 0

A-csoport
Az állás:

1. Görögország 4 pont
2. Oroszország 3
3. Hollandia 2

A világliga nyolccsapatos Szupedöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, illetve a jobb második kerül.
Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
francia-magyar
franciaország