cover image
Egyéb

Női ob I: dunaújvárosi dupla

2017. február 14. 8:03

Két nap alatt két rangadót vív a női bajnokságban a Dunaújváros, amely előbb a BVSC-t, majd az UVSE-t fogadja.

Hat mérkőzést halasztottak el február 1-én a férfi- és a női bajnokságban, ebből ötöt az ónos eső miatt, a hatodikat, a Dunaújváros–BVSC női mérkőzést pedig a házigazda pólósainak megbetegedése miatt. Ezt a találkozót február 14-én, kedden játsszák le a felek, ami azt is jelenti, hogy az ob I-ben második helyen álló Dunaújváros két nap alatt két rangadót játszik. Szerdán ugyanis a kiírásnak megfelelően következik a 13. forduló, amelyben Mihók Attila együttese a címvédő UVSE-t fogadja.

A két találkozó közül talán a BVSC-vel szembeni a fontosabb, mivel ha a Dunaújváros legyőzi riválisát, akkor a Bolonyai Flórát betegsége miatt a héten még nélkülöző zuglóiak biztosan nem érik utol őket a középszakaszban. Vendégsiker esetén 14. fordulóban esedékes BVSC–Dunaújváros határozhat a második helyről. A szerdai rangadó érdekessége, hogy a szezon során eddig csak a Dunaújváros tudta legyőzni az UVSE-t, még novemberben 7–4-re, nagy kérdés, hogy a keddi összecsapás után mennyi erő marad az együttesben.

Ami a többi mérkőzést illeti, a BVSC a dunaúvjárosi kiruccanás után másnap is idegenben szerepel, de ehhez még csak utaznia sem kell, a Honvéd elleni mérkőzést a Laky uszodában rendezik. A 13. forduló harmadik találkozóján csongrádi derbit rendeznek, a Szentes a Szegedet fogadja, amelyet a most futó idényben egyszer legyőzött (10–2), kétszer viszont vereséget szenvedett tőle (8–9, 5–8), igaz, mindkétszer idegenben.

Női ob I, középszakasz, felsőház
A 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés 
Kedd
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló-Diapolo, 19:00
13. forduló
Szerda
Hungerit-Szentes–Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem, 19:00
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Grapics–UVSE, 19:00
RacioNet-Honvéd–BVSC-Zugló-Diapolo, 20:30

Az állás:
1. UVSE 48 (17 mérk.)
2. Dunaújváros 40 (16)
3. BVSC 31 (16)
4. Szeged 18 (17)
5. Szentes 12 (17)
6. Honvéd 0 (17)
Vízilabda hírek
ob I nők felsőhaz