cover image
Egyéb

BL: komolyan veszi a Szolnok a Spandaut

2017. február 8. 10:10

A német bajnok Spandau 04 Berlin együttesét fogadja a Szolnoki Dózsa-Közgép a Bajnokok Ligájában, s nem is lehet kérdéses a találkozó végeredménye.

„Okoz majd nekünk nehéz pillanatokat a Spandau, de biztos vagyok benne, hogy legyőzzük őket. Szükségünk van a sikerre ahhoz, hogy versenyben maradjunk a csoportelsőségért” – mondta Mezei Tamás a Szolnok centere a gárda 5. fordulóbeli mérkőzése előtt. A középcsatár szavaiban minden benne van, amit tudni kell a szerda találkozóról, s aminek konklúziója, hogy nem lehet félvállról venni, de a Dózsának győznie kell.

Nem véletlenül említette Mezei Tamás a csoportelsőségért vívott harcot, amelyben az Olympiakosz a Szolnok riválisa, s mivel a görögök kedden már legyőzték az OSC-t, így a magyar bajnoknak is nyerni kell, ha tartani akarja a lépést.

„A Spandau erősebb csapat lett a mostani szezonban, ami azt jelenti, hogy az ellenfelek komolyabban is veszik – mondta Cseh Sándor, a Szolnok edzője. – Szoros meccset játszottak az OSC-vel, az Olympiakosszal és a Bresciával, nekünk is oda kell figyelnünk, viszont muszáj győznünk szerdán itthon, majd tíz nap múlva Berlinben.”

A Szolnok és a Baksa Lászlóval felálló Spandau legutóbb a 2014–2015-ös idényben szerepelt egy csoportban, akkor a magyar együttes otthon 12–6-ra, idegeben pedig 17–7-re győzött.

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 5. forduló
Kedden játszották

Olympiakosz Pireusz (görög)–A-Híd-OSC-Újbuda 7–4
Szerda
Szolnoki Dózsa-Közgép–Spandau 04 Berlin (német), 18:00
Olympic Nice (francia)–AN Brescia (olasz), 19:30

Az állás:
1. Olympiakosz 13 pont (46–21)
2. Szolnok 10 (41–26, 4 mérk.)
3. OSC 7
4. Brescia 4 (4)
5. Spandau 3 (4)
6. Nice 0 (4)
 
FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja a-csoport szolnok